Η επέκταση του ΔΕΣΦΑ στην ανατολική Ευρώπη στόχος της Socar

Η επέκταση του ΔΕΣΦΑ στην ανατολική Ευρώπη στόχος της Socar

Συναντήσεις των στελεχών της Socar με τη διοίκηση της ελληνικής εταιρείας.

Το ενδιαφέρον της Socar για την επέκταση του ΔΕΣΦΑ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας για τη διαχείριση συστημάτων φυσικού αερίου και την ανάπτυξη μη ρυθμιζόμενων υπηρεσιών, επιβεβαιώθηκε στις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη της αζέρικης εταιρείας με τη διοίκηση της ελληνικής εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοικητική ομάδα του ΔΕΣΦΑ ενημέρωσε τους Αζέρους αξιωματούχους για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ΔΕΣΦΑ, την ανάδειξή του στην έβδομη πλέον κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση για το 2012, την πρόοδο του επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,6 δισ. ευρώ, τη λειτουργία της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου, τις παρεμβάσεις για τη διεύρυνση των εσόδων από μη ρυθμιζόμενες υπηρεσίες, καθώς και την προετοιμασία της εταιρείας για τη συνεργασία με Διαχειριστές άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη: Σε έξι μήνες και τυπικά η ΔΕΣΦΑ αλλάζει χέρια

Οι ενημερωτικές συναντήσεις εξελίχθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΣΦΑ στο Χαλάνδρι, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πάτημα και στη νήσο Ρεβυθούσα, όπου παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, και η δρομολογημένη επένδυση για τη δημιουργία τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης φυσικού αερίου στη νήσο.

Όπως έγινε γνωστό, η αναμενόμενη πρώτη συμφωνία διεθνούς συνεργασίας του ΔΕΣΦΑ, η οποία αφορά την παροχή τεχνογνωσίας στον Διαχειριστή της Γεωργίας, αναμένεται να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν και θέματα που άπτονται της προετοιμασίας για την έλευση του Τop Μanagement της Socar στην Αθήνα, σε μία επίσκεψη που προγραμματίζεται για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με αφορμή τις πρόσφατες συμφωνίες για τη μεταβίβαση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ στην Socar.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ