Επίσημα καγκελάριος για τέταρτη φορά στη ζωή της η Άνγκελα Μέρκελ

Επίσημα καγκελάριος για τέταρτη φορά στη ζωή της η Άνγκελα Μέρκελ
epa06602549 German Chancellor Angela Merkel (C) accepts her re-election after the election of the Federal Chancellor at the Bundestag in Berlin, Germany, 14 March 2018. A coalition of Christian Democratic Union (CDU), Christian Social Union (CSU) and Social Democratic Party (SPD) forms the new German government. EPA/OMER MESSINGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αρχηγός των Χριστιανοδημοκρατών έλαβε την απαραίτητη ψήφο στη βουλή παρά το γεγονός ότι δεν στηρίχτηκε από ολόκληρο τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Με 364 ψήφους επανεξελέγη Καγκελάριος από την πρώτη ψηφοφορία στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ξεκινά έτσι επισήμως την τέταρτη θητεία της στην Καγκελαρία.

Από τα 709 μέλη του Κοινοβουλίου, ψήφισαν 692 και καταμετρήθηκαν 688 έγκυρες ψήφοι, 4 άκυρες, 364 “ναι” και 315 “όχι”. Η κυρία Μέρκελ χρειαζόταν 355 ψήφους προκειμένου να επανεκλεγεί, ενώ τα κόμματα που συμμετέχουν στον “μεγάλο” συνασπισμό αριθμούν συνολικά 399 βουλευτές, στοιχείο το οποίο υποδεικνύει ότι δεν ψηφίστηκε από το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών.

Την επόμενη ώρα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα ανακηρύξει την Άνγκελα Μέρκελ Καγκελάριο και αμέσως μετά θα γίνει η ορκωμοσία της ενώπιον του Κοινοβουλίου. Θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των νέων υπουργών.