Επτά απλές συμβουλές για πιο ασφαλή passwords

Επτά απλές συμβουλές για πιο ασφαλή passwords

Κάντε την πλοήγηση στο διαδίκτυο ασφαλέστερη οργανώνοντας καλύτερα τη στρατηγική σας πάνω στους κωδικούς προσβασής.

Για μια μεγάλη μερίδα χρηστών του διαδικτύου η επιλογή ενός σωστού κωδικού πρόσβασης είναι μια δευτερεύουσα υπόθεση, μικρής σημασίας. Έτσι, προτιμούν να χρησιμοποιούν είτε ένα απλό και εύκολο κωδικό, είτε τον ίδιο κωδικό σε όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν.

Πράγματι, είναι δύσκολο να θυμάστε διαφορετικούς και πολύπλοκους κωδικούς. Ωστόσο, οι ψηφιακές απειλές δεν αστειεύονται. Πώς λοιπόν θα μπορέσετε να κάνετε τα πράγματα πιο απλά για εσάς;

Το  entrepreneur.com έχει μερικές πολύ εύκολες συμβουλές για μια πιο ασφαλής πρόσβαση στο διαδίκτυο:

1. Καταρχάς, είναι σημαντικό να δημιουργήστε διαφορετικούς κωδικούς για κάθε ξεχωριστή υπηρεσία και εφαρμογή. Και επίσης, δεν θα πρέπει να τους αλλάζετε σε τακτική βάση.

2. Αν επιλέξετε να αποθηκεύσετε τους κωδικούς σας σε ένα αρχείο στον υπολογιστή σας, προσέξτε τα ονόματα που θα χρησιμοποιήσετε για να ονομάσετε το αρχείο αλλά και μέσα σε αυτό, ώστε να μην προδίδουν το περιεχόμενο τους. Και φυσικά μην αφήνεται δεξιά και αριστερά σημειώματα με τους κωδικούς σας.

3. Υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα που μπορούν να σας βοηθήσουν με τη δημιουργία νέων ασφαλών passwords (όπως τα LastPass1PasswordDashlane και KeePass).

4. Μη χρησιμοποιείτε απλούς κωδικούς όπως «12345», «password», «admin» ή «qwerty».

5. Τα πολλαπλά στάδια επαλήθευσης της ταυτότητάς σας βοηθούν στο να πιστοποιήσετε πως το άτομο που συνδέθηκε σε μια υπηρεσία είναι το σωστό. Καλό είναι επίσης να βεβαιωθείτε πως οι υπηρεσίες που επισκέπτεστε, κυρίως όταν επιθυμείται να κάνετε χρήση των υπηρεσιών cloud, χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένους servers.

6. Εάν έχετε πρόβλημα να θυμάστε πολύπλοκους κωδικούς, μπορείτε να επιλέξετε οι νέοι σας κωδικοί να βασίζονται σε φράσεις ή πρόσωπα που έχουν σχέση με εσάς. Όπως το αγαπημένο σας κατοικίδιο ή η καλύτερη συναυλία που πήγατε ποτέ.

7. Κλιμακώστε την αλλαγή των κωδικών σας.

Φυσικά, η τεχνολογία υπόσχεται πολύ πιο ασφαλείς και απλούς μεθόδους επαλήθευσης της ταυτότητάς σας στο σύντομο μέλλον. Αλλά μέχρι τότε, μπορείτε να κάνετε λίγο πιο εύκολη τη ζωή σας με μια πιο οργανωμένη και έξυπνη επιλογή κωδικών.