Έρχεται η μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας

Έρχεται η μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας
Ο Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Gaea και η Ναταλία Τουμπανάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (18-24/11) κορυφώνεται με την εκδήλωση «Disrupt, Startup, ScaleUP» στο Μέγαρο Μουσικής.

Πολύ πριν βάλουμε οι περισσότεροι τον όρο startup στο λεξιλόγιο μας, μία ομάδα νέων προσπάθησε να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, δημιουργώντας τους Industry Disruptors – Game Changers( ID- GC). Σύμφωνα με έναν από τους ιδρυτές τους, τον Μιχάλη Στάγκο, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που στόχο έχει την δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή που αγγίζει την Μεσόγειο και την βαλκανική χερσόνησο.

Στην πορεία την προσπάθεια τους αγκάλιασαν φορείς και επιχειρήσεις όπως είναι φέτος ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και η Gaea (στη φωτογραφία ο Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Gaea και η Ναταλία Τουμπανάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ).

To Σαββατοκύριακο 23 και 24 Νοεμβρίου οι ID- GC, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, θα πραγματοποιήσουν την διήμερη κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Disrupt, Startup, ScaleUP» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει σημαντικούς ομιλητές από όλο τον κόσμο, όπως επίσης και επενδυτές, funds, και angel investors.

disrupt greece
Ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC).

Διαβάστε ακόμη: Τα μυστικά της χρηματοδότησης από angel investors

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες και συζητήσεις σε πάνελ γύρω από το επιχειρηματικό οικοσύστημα και το μέλλον της επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης και workshops από το Kauffman Foundation και άλλους φορείς επιχειρηματικότητας. Επίσης αρκετές εκπλήξεις τις οποίες οι διοργανωτές δεν ανακοίνωσαν στην σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Ανάμεσα στους ομιλητές που έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους είναι οι Shelly Porges (Co-Chair, National Finance Council, Ready for Hillary), Jaime Rivera (Director of Prochile), Andreas Antonopoulos (Bitcoin), Thom Ruhe (VP of the Kauffman Foundation), Dash Dhakshinamoorthy (Founder of StartupMalaysia.org, Global StartUp Youth).

 

 

Διαβάστε ακόμη: Το Ελληνικό Οικοσύστημα των Startups

Παράλληλα την εκδήλωση πλαισιώνουν πέντε «ζωντανοί» διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, κατά την διάρκεια των οποίων, οι ομάδες που έχουν διακριθεί καλούνται να υπερασπιστούν και να αποδείξουν τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου μπροστά σε «ζωντανό» κοινό και κριτική επιτροπή. Οι διαγωνισμοί που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης είναι οι εξής:

– Re-Inspire Greece με την πρωτοβουλία της Gaea. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που θα βραβεύσει 10 νικητές με 500.000 ευρώ και θα ενισχύσει την ωριμότητα των επιχειρηματικών τους σχεδίων μέσα από μία διαδικασία επιτάχυνσης.

ΣΦΕΕ Innovation Project με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας , θα βραβεύσει τα πιο ώριμα και καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας με 50.000 ευρώ, προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης και πρόσβαση σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης.

Clean Tech Open Global Ideas που εστιάζει στην «πράσινη» επιχειρηματικότητα και τις καθαρές τεχνολογίες με σημαντικά βραβεία.

Get in the ring όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά νέοι επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους θα αναμετρηθούν, παρουσιάζοντας με τον πιο έξυπνο, γρήγορο και εμπεριστατωμένο τρόπο την ιδέα τους, και τέλος

Creative Business Cup ο οποίος εστιάζει σε επιχειρηματικές ιδέες στον χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας, βραβεύοντας τους νικητές με χρηματικό έπαθλο, την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε μία θερμοκοιτίδα νέων επιχειρηματιών, δωρεάν υπηρεσίες καθοδήγησης και δικτύωση με υποψήφιους επενδυτές.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στο www.2013.industrydisruptors.org ενώ περισσότερα σχετικά με το ελληνικό σκέλος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας μπορείτε να ενημερωθείτε στοgr.unleashingideas.org.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ