Έρχονται οι πληρωμές μέσω PayPal στο Messenger και κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη

Έρχονται οι πληρωμές μέσω PayPal στο Messenger και κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη
Facebook CEO Mark Zuckerberg introduces a new messenger platform at the F8 summit in San Francisco, California, on March 25, 2015. AFP PHOTO/JOSH EDELSON (Photo credit should read Josh Edelson/AFP/Getty Images)

ΤοFacebook δεν έχει κρύψει  την επιθυμία του να κάνει το Messenger εργαλείο του εμπορίου.

Η PayPal ανακοίνωσε ότι προχωράει σε μια πρόσθετη επιλογή πληρωμής μέσω του Facebook Messenger, η οποία προς το παρόν υποστηρίζει πληρωμές μόνο μέσω χρεωστικών καρτών.

Η εταιρεία συνεχώς επεκτείνει την πρόσβαση της στο «βασίλειο των καταναλωτών», μέσα από τις συνεργασίες με τις MasterCard, Visa, Vodafone, και Alibaba τους τελευταίους μήνες. Με το Facebook Messenger στο «δυναμικό» της ανοίγονται για την PayPal, επιλογές, που δυνητικά αγγίζουν τους ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Η Facebook παρουσίασε τα πρώτα σχέδια για την επέκταση του Messenger που θα αναχθεί, πέρα ​​από μια εφαρμογή μηνυμάτων, και σε μια πλατφόρα που θα επιτρέπει στους λιανοπωλητές να συνδέονται με τους πελάτες σε μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες στον κόσμο. Οι έμποροι λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των Everlane και Zulily ήταν μεταξύ των πρώτων συνεργατών που ανακοινώθηκαν, ενώ μεγάλα ονόματα και brands, όπως η KLM έχουν στηρίξει το Messenger ως πλατφόρμα.

Η υπηρεσία είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο σε ορισμένους χρήστες στις ΗΠΑ με τους καταναλωτές να είναι πλέον σε θέση να συνδέσουν εύκολα τους λογαριασμούς PayPal με το Messenger, και να μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις πληρωμής απευθείας μέσα από την εφαρμογή του Facebook.

Το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει κρύψει  την επιθυμία του να κάνει το Messenger εργαλείο του εμπορίου. Τον περασμένο μήνα, το Messenger VP David Marcus, αποκάλυψε ότι το Messenger bots θα μπορούσε τώρα να δέχεται πληρωμές απευθείας μέσα από την εφαρμογή και ότι το Facebook δούλευε με μια σειρά από εταιρείες πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της PayPal, για να επεκτείνει την πρόσβαση του. Πράγματι, ο Bill Ready,  γενικός διευθυντής στο PayPal, πλέον επιβεβαιώνει ότι οι έμποροι θα είναι σύντομα ” σε θέση να δέχονται πληρωμές μέσω PayPal και  από τα bots τους”.

H PayPal έχει συνεργαστεί με το Facebook και στο παρελθόν δια της θυγατρικής της, της Braintree και βοήθησε τη σχέση μεταξύ Facebook και Uber, ενώ οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το Facebook για τις  διαφημίσεις μέσω PayPal εδώ και μερικά χρόνια.

«Η συνεργασία αυτή εξακολουθεί να υπογραμμίζει την πορεία μας ως πρωτοπόρου», είπε ο Ready. «Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε στο όραμά μας για την προσφορά του συστήματος PayPal σε περισσότερα μέρη όπου οι άνθρωποι αγοράζουν online και να συνεργαζόμαστε με τις εταιρείες που μοιράζονται την επιθυμία μας να δημιουργούμε ουσιαστικά προϊόντα που ωφελούν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους εμπόρους.»