Ερευνάται ο ρόλος αστυνομικών στη δράση της Χρυσής Αυγής

Ερευνάται ο ρόλος αστυνομικών στη δράση της Χρυσής Αυγής

Σε απολογία κλήθηκαν τέσσερις ακόμη βουλευτές της ΧΑ, αλλά και δύο ακόμη εμπλεκόμενοι στη δολοφονία Φύσσα.

Στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εστάλη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ,  που τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελέα Εφετών, δικογραφία που φέρεται να αφορά τον ρόλο συγκεκριμένων αστυνομικών στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, η έρευνα των ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου στρέφεται πλέον και κατά οργάνων της Τάξης που με πράξεις ή και παραλείψεις τους συνέδραμαν σε έκνομες δραστηριότητες μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο δικαστικές λειτουργοί απέστειλαν επίσης κλήσεις σε απολογία για συνέργεια στη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα σε ακόμη δύο άτομα, σε βάρος των οποίων φέρεται να προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την εμπλοκή τους σε όσα διαδραματίστηκαν στο Κερατσίνι τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Την ίδια ώρα, οι ανακρίτριες απέστειλαν κλήσεις σε τέσσερις βουλευτές του κόμματος, καλώντας σε απολογία ενώπιόν τους στις 5 Μαΐου, τους βουλευτές Ελένη Ζαρούλια (σύζυγό του Ν. Μιχαλολιάκου), Μιχάλη Αρβανίτη, Δημήτρη Κουκούτση και Νίκο Κούζηλο. Οι τέσσερις, θα λογοδοτήσουν για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι βουλευτές θεωρούνται μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν γνώση και συντονισμό στις παράνομες δραστηριότητες μελών της.

Διαβάστε ακόμη:

Παράταση της προσωρινής κράτησης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ολόκληρο το πόρισμα-φωτιά για την Χρυσή Αυγή

Κίνδυνος να παρέλθει το 18μηνο για τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες