Ερντογάν: Η Ευρώπη «πνίγεται» από φόβο για τους μουσουλμάνους

Ερντογάν: Η Ευρώπη «πνίγεται» από φόβο για τους μουσουλμάνους
epa05627234 Turkish President Recep Tayyip Erdogan talks to the media after his meeting with Belarussian President Alexander Lukashenko (not seen) in the Palace of Independence in Minsk, Belarus, 11 November 2016. Recep Tayyip Erdogan is on his one-day official visit to Belarus. EPA/TATYANA ZENKOVICH

Nέο προκλητικό μήνυμα του Τούρκου προέδρου προς την Ευρώπη.

Nέο προκλητικό μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημόσια ομιλία του υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η Ευρώπη θα πνιγεί από τον φόβο της για τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες», σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «το φάντασμα του φασισμού πλανάται» στους δρόμους της Ευρώπης συγκρίνοντας τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων απέναντι σε όσους δεν είναι Ευρωπαίοι με αυτήν απέναντι στους Εβραίους στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η τουρκοφοβία αυξάνεται. Η ισλαμοφοβία αυξάνεται. Φοβούνται ακόμα και τους μετανάστες που αναζητούν καταφύγιο. Φοβούνται οτιδήποτε δεν είναι από εκεί. Είναι εχθρικοί σε ότι δεν είναι από εκεί» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν προς την Ευρώπη και τους μετανάστες έγιναν λίγο μετά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις Τούρκων υπουργών με τελευταία αυτήν του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που διεμήνυσε ότι η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία για το προσφυγικό.