European Business Awards: Αυτές είναι οι 38 εταιρείες – εθνικοί νικητές της Ελλάδας

European Business Awards: Αυτές είναι οι 38 εταιρείες – εθνικοί νικητές της Ελλάδας

38 Ελληνικές εταιρείες διακρίθηκαν ως National Champions στα European Business Awards 2016/17 sponsored by RSM.

H RSM Ελλάδος, μέλος της RSM International, του 6ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, αλλά και κύριος χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards για 10η συνεχή χρονιά, ανακοινώνει τις 38 Ελληνικές επιχειρήσεις που πέρασαν με επιτυχία στην πρώτη φάση του φετινού διαγωνισμού και αναδείχτηκαν ωςNational Champions.

Τα European Business Awards sponsored by RSM είναι γνωστά ως τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά βραβεία επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και είναι ανοιχτά προς όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους ή κλάδου δραστηριοποίησης. Βασικός στόχος των βραβείων είναι η συμβολή στην προώθηση και  ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έλαβαν μέρος περισσότερες από 33.000 επιχειρήσεις από 34 χώρες της Ευρώπης και μόνο οι 636 αναδείχτηκαν National Champions περνώντας στη 2η φάση του διαγωνισμού.

O Αdrian Tripp, Διευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards sponsored by RSM ανέφερε «Συγχαρητήρια σε όλες τις επιχειρήσεις που με την αξία τους κατάφεραν να διακριθούν σε National Champions και να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι ο βασικός πυλώνας για τη δυνατή παρουσία της Ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας και αντιπροσωπεύουν τις κύριες αρχές που εκπροσωπεί ο διαγωνισμός, την καινοτομία, την ηθική και την επιτυχία».

Η φιλοσοφία των European Business Awards ταιριάζει απόλυτα με την ιδεολογία της RSM για την επιβράβευση της υψηλής επιχειρηματικής ποιότητας, της καινοτομίας και του επιχειρηματικού πνεύματος. Η RSM Ελλάδος επιλέγει και προσεγγίζει κάθε χρόνο κατόπιν έρευνας ένα συγκεκριμένο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους, με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν δωρεάν στο διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και η προβολή ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι ελληνικές αυτές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τις επιχειρήσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Φέτος για πρώτη φορά, οι 38 Ελληνικές εταιρίες που κατάφεραν να αναδειχτούν National Champion, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και στις 10 κατηγορίες του διαγωνισμού, γεγονός που αποδεικνύει πως η Ελληνική επιχειρηματικότητα λειτουργεί με στοιχεία υψηλής επιχειρηματικής ποιότητας σε όλους τους τομείς. Οι επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί από τους κριτές των βραβείων, στη πρώτη φάση του διαγωνισμού, στις 10 κατηγορίες είναι οι:

The RSM Entrepreneur of the Year Award Green Colla Hellas, iSquare, Nice n Easy Farm-to-Table Restaurants, Spetses Mini Marathon
The Business of the Year Award with Turnover €0-25M Bright Special Lighting, KAFSIS Bio-Industries, Mobile Technology, TODAY Group of Companies, VIOKYT Packaging
The Business of the Year Award with Turnover €26-150M Accenture, ELTON Group of Companies, GREEN – Greek Environmental & Energy Network, LOUX Marlafekas, Printec Group, VIKOS
The Business of the Year Award with Turnover €150M+ AB Vasilopoulos, ANEK LINES,D. MASOUTIS
The UKTI Award for Innovation Apifon SMPC, NanoPhos, Raymetrics
The ELITE Award for Growth Strategy of the Year Coffee Island, Megas Yeeros, Upstream
The Award for Environmental and Corporate Sustainability Cana Laboratories, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, OK Anytime Market, OTE / COSMOTE
The Employer of the Year Award ELBISCO
The Award for Customer Focus ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
The Import/ Export Award ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ, Arivia, Astir Vitogiannis Bros, KLEEMANN, Medbest, N. Tsatsaronakis – To Manna, Palaplast, Palirria

Η αξιολόγηση των εταιρειών που λαμβάνουν μέρος αλλά και η επιλογή των National Champions πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την κριτική επιτροπή των European Business Awards, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένα στελέχη του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέλη της συγκεκριμένης κριτικής επιτροπής έχουν διατελέσει οι: Christine Lagarde (ΔΝΤ), Yves Leterme, τ.Πρωθυπουργός του Βελγίου, Jose Aznar, τ.Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Karel De Gucht, τ.Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Arnold Rüütel, τ.Πρόεδρος της Εστονίας, Emil Constantinescu, τ.Πρόεδρος της Ρουμανίας, Petar Stoyanov, τ.Πρόεδρος της Βουλγαρίας, κ.ά.

Οι 38 Νational Champions πληρούσαν τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια της επιτροπής αξιολόγησης και θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Στο στάδιο αυτό οι πρωταθλήτριες εταιρείες θα υποβάλλουν μια παρουσίαση τους σε μορφή video, η οποία θα συνοδεύει την γραπτή αίτηση που έχουν ήδη συμπληρώσει.

Όλες οι εταιρείες θα αξιολογηθούν από τους κριτές οι οποίοι θα αποφασίσουν για τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, στις οποίες θα απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος «Ruban dHonneur» με βάση τις 10 κατηγορίες των βραβείων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2017 και μετέπειτα θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο στάδιο των συνεντεύξεων ενώπιον του πάνελ των κριτών, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα στα γραφεία της RSM.

Επιπλέον, οι παρουσιάσεις σε μορφή video των National Champions θα αναρτηθούν  στην ιστοσελίδα των European Business Awards, www.businessawardseurope.com, προκειμένου να αξιολογηθούν από το κοινό, το οποίο θα ψηφίσει τον National Public Champion(Εθνικός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας) για κάθε χώρα.  Η διαδικασία αυτή ωστόσο δεν επηρεάζει την βαθμολογία των κριτών και είναι μία διαδικασία που τρέχει παράλληλα με την επίσημη αξιολόγηση του διαγωνισμού. Πέρυσι πάνω από 227.000 ψήφοι συγκεντρώθηκαν καθώς εταιρείες ανά την Ευρώπη υποστηρίχτηκαν δημοσίως από τους πελάτες, το προσωπικό και τους συνεργάτες τους, όπως επίσης και από το ευρύτερο κοινό.

Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Ελλάδος δήλωσε, «Είμαστε υπερήφανοι που για 10η συνεχή χρονιά η Ελλάδα διακρίνετε με μεγάλη επιτυχία σε αυτό τον τόσο σημαντικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Είναι αξιοθαύμαστο να βλέπουμε την Ελληνική επιχειρηματικότητα όχι μόνο να αντιστέκεται δυναμικά στις δυσκολίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά δημιουργώντας νέους τρόπους ανάπτυξης, να καταφέρνει να επιβραβεύεται για αυτό. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις 38 επιχειρήσεις που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον και θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε επερχόμενο στάδιο του διαγωνισμού».

Η απονομή και ο εορτασμός για την επιτυχία των «Εθνικών Πρωταθλητών» της χώρας μας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την RSM Ελλάδος και τα European Business Awards στις αρχές του επόμενου έτους. Το καλοκαίρι του 2017 θα ανακοινωθούν οι τελικοί νικητές της κάθε κατηγορίας στην τελετή απονομής.