Εβδομάδα ανασχηματισμού, υπό τη σκιά των δηλώσεων Σόιμπλε

Εβδομάδα ανασχηματισμού, υπό τη σκιά των δηλώσεων Σόιμπλε

Η επιλογή προσώπων και η αλλαγή πολιτικής, που «σκοντάφτει» στην τρόικα.

της Βίκυς Σαμαρά

Μέσα σε βαρύ κλίμα λόγω των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για νέο πακέτο βοήθειας συνοδεία νέων μέτρων, ξεκινά η εβδομάδα, που όπως όλα δείχνουν θα είναι εβδομάδα ανασχηματισμού.

Η συζήτηση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα επικεντρώνεται στο οικονομικό επιτελείο, όμως περισσότερο και από τα πρόσωπα το ερώτημα αφορά στις πολιτικές, καθώς τα σχέδια του Μαξίμου για κινήσεις ελάφρυνσης των φορολογούμενων συναντούν την αντίδραση των εταίρων και δανειστών, που ανησυχούν για «χαλάρωση» της εφαρμογής του προγράμματος.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε το σήμα, προαναγγέλλοντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ την ανακοίνωση της σταδιακής μείωσης της φορολογίας το φθινόπωρο. Η υπερφορολόγηση άλλωστε ήταν το κύριο σημείο κριτικής προς την κυβέρνησης από βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο διάστημα και είναι το αίτημα στο οποίο εστιάζουν και τώρα, στον απόηχο της ήττας από το ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε στο γαλάζιο στρατόπεδο, παρά τις διαφωνίες για το εάν η Ν.Δ πρέπει να εστιάσει στο κέντρο ή στο 16% που και σε αυτές τις εκλογές επέλεξε τα κόμματα εκ δεξιών της παράταξης, όλοι λίγο πολύ συμφωνούν πως η οικονομική πολιτική αποτελεί τη «ρίζα του κακού».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr