Εξαγορά της Envivio από την Ericsson

Εξαγορά της Envivio από την Ericsson

Η εξαγορά θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες κωδικοποίησης βίντεο της Ericsson και την εικονική κωδικοποίηση

Σε συμφωνία για την απόκτηση της Envivio κατέληξε η Ericsson. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τιμή προσφοράς ανέρχεται σε 4,10 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά ή περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια στο σύνολο.

Υπό τους όρους της οριστικής συμφωνίας, η Ericsson θα ξεκινήσει μια προσφορά για την αγορά όλων των μετοχών της Envivio, με συγχώνευση να ακολουθεί την ολοκλήρωση της προσφοράς, η οποία θα οδηγήσει όλες τις μετοχές που δεν οδηγούν στην προσφορά να μετατρέπονται στο δικαίωμα να λάβουν 4.10 δολ. ανά μετοχή. Ορισμένοι από τους βασικούς μετόχους της Envivio, που κατέχουν συνολικά περίπου το 34% των εκκρεμών κοινών μετοχών της Envivio, εισήλθαν σε μια προσφορά, υποστηρίζοντας τη συμφωνία με την Ericsson για όλες τις μετοχές Envivio και ψηφίζοντας υπέρ της συγχώνευσης. Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015 και υπόκειται στους συνήθεις όρους κλεισίματος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Envivio συμφώνησε ομόφωνα στο να προσφέρουν οι μέτοχοι της Envivio τις μετοχές τους στην Ericsson στην προσφορά. Μετά την απόκτηση της επιχείρησης, θα αναφέρεται ως τμήμα του Segment Support Solutions.

Σχετικά με τη συμφωνία, ο Per Borgklint, ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας υποστήριξης λύσεων της Ericsson (Senior Vice President και Head of Business Unit Support Solutions της Ericsson), αναφέρει: «Η έρευνα καταναλωτών μας παρουσιάζει ξεκάθαρα πως οι τηλεθεατές απαιτούν τηλεόραση με τους δικούς τους όρους σε οποιαδήποτε συσκευή και αναμένουν εμπειρίες που συνεχώς εξελίσσονται. Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια σαφή πορεία προς τις πλήρως ευέλικτες πλατφόρμες που χαροποιούν τους καταναλωτές τηλεόρασης. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον ηγέτη της αγοράς στη ”software-defined” κωδικοποίηση βίντεο, την επεξεργασία και packaging στην Ericsson. Ο συνδυασμός θα ενισχύσει τη θέση μας για τη συμπίεση βίντεο με συνδυασμό κωδικοποίησης λογισμικού και hardware, προσφέροντας επιδόσεις και ευελιξία».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εξαγορά θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες κωδικοποίησης βίντεο της Ericsson και την εικονική κωδικοποίηση, η οποία διευκολύνει την αφαίρεση λειτουργιών επεξεργασίας βίντεο από αρχιτεκτονικά και λειτουργικά όρια, επιτρέποντας τη χρήση υλικού και λογισμικού που βασίζεται στη συμπίεση βίντεο, καθώς και τυχόν ανάπτυξη αρχιτεκτονικής. Οι δυνατότητες βίντεο της Envivio που βασίζονται στο cloud και το λογισμικό θα αποτελέσουν σημαντική προσθήκη στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο εμπλουτισμού των μέσων ενημέρωσης, επεξεργασίας, δημοσίευσης, παράδοσης και πλατφόρμων τηλεόρασης της Ericsson. Η εξαγορά θα ενισχύσει τη θέση της Ericsson στη συμπίεση βίντεο, συνδυάζοντας την ηγετική της θέση στην αναμετάδοση με την ηγεσία της Envivio στις πολλαπλές οθόνες και τις τηλεπικοινωνίες.

Η Envivio είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κωδικοποίηση βίντεο βασισμένο σε λογισμικό με μια εγκατεστημένη βάση με πάνω από 400 παρόχους υπηρεσιών τηλεόρασης και ιδιοκτήτες περιεχομένου σε όλες τις αγορές, παγκοσμίως. Η Envivio απέκτησε έσοδα 43 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια του 2014 και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Η Envivio ιδρύθηκε το 2000 και διαθέτει περίπου 200 εργαζομένους, παγκοσμίως.