Facebook και Amazon αξίζουν πλέον ένα τρισ. δολάρια

Facebook και Amazon αξίζουν πλέον ένα τρισ. δολάρια

Το ράλι των μετοχών τους συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

 

Το Facebook ξεπέρασε την Πέμπτη τη χρηματιστηριακή αξία των 500 δισ. δολαρίων. Επίτευγμα το οποίο κατάφερε για πρώτη φορά την Τετάρτη και η Amazon.

Πλέον οι δύο τεχνολογικές εταιρείες βρίσκονται στο κλειστό κλαμπ των επιχειρήσεων του μισού και πλέον τρισ. δολαρίων, μαζί με τις Apple (798 δισ.), Alphabet (667 δισ.) και Microsoft (571 δισ.).

Η συνδυασμένη αξία του 1 τρισ. δολαρίων για τις δύο εταιρείες αναδεικνύει την ευφορία της Wall Street για το μέλλον των τεχνολογικών επιχειρήσεων και τους επενδυτές.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ η περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ φτάνει πλέον τα 69 δισ. δολάρια.

Η μετοχή του Facebook εκτοξεύτηκε την Πέμπτη έως και 5%, παρότι σύμφωνα με τα οικονομικά του αποτελέσματα το τελευταίο τρίμηνο παρουσίασε τη μικρότερη άνοδο εσόδων στα τελευταία δύο χρόνια.

Η Amazon από την πλευρά της συνεχίζει να εξαπλώνει την κυριαρχία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, λανσάροντας παράλληλα πολύ μεγάλες προσφορές όπως την prime day, αυξάνοντας τις πωλήσεις της στο τελευταίο τρίμηνο κατά 60% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.