Τζεφ Μπέζος: Ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο

Τζεφ Μπέζος: Ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο

Η άνοδος των μετοχών της Amazon έφερε τον επιχειρηματία στην πρώτη θέση.

Η άνοδος των μετοχών της Amazon Inc σήμερα το πρωί, ενόψει των αποτελεσμάτων του γίγαντα του on line εμπορίου, οδήγησε τον Τζεφ Μπέζος στη πρώτη θέση με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο κατά 1,8% στα 1071,31 δολάρια και αν κρατήσει τα κέρδη της μέχρι το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, τότε θα είναι η πρώτη φορά που ο ιδρυτής της Microsoft θα χάσει την πρώτη θέση στον δείκτη του Bloomberg, από το 2013.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Bezos ξεπερνά τα 90 δισ. δολάρια, ενώ η σημερινή άνοδος στη μετοχή της Amazon και η πτώση της μετοχής της Microsoft είχε ως αποτέλεσμα ο CEO της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής του κόσμου να αυξήσει την περιουσία του κατά περισσότερο από 800 εκατομμύρια δολάρια και να κλέψει τα πρωτεία από τον Μπιλ Γκέιτς.

Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάζει έσοδα 37,2 δισ. δολάρια, 22% περισσότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τις αναλύσεις των επενδυτών.

Ο Τζεφ Μπέζος έχει στην κατοχή του περίπου 17% της εταιρείας και η αξία του ποσοστού του ανέβηκε κατά 40%, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της περιουσίας του κατά 24,5 δισ. δολάρια.