Το Facebook προσπαθεί να «κλέψει» δημοσιογράφους απ’το Twitter

Το Facebook προσπαθεί να «κλέψει» δημοσιογράφους απ’το Twitter

Η νέα υπηρεσία «FB Newswire» υπόσχεται να κρατά ενήμερους τους ρεπόρτερ όλου του κόσμου.

Καρπό της συνεργασίας μεταξύ του Facebook και του Storyful (News Corp) αποτελεί το εργαλείο FB Newswire, το οποίο αποσκοπεί στη διευκόλυνση των δημοσιογράφων και των αιθουσών σύνταξης όσον αφορά στον εντοπισμό, τον διαμοιρασμό και τη χρήση υλικού που εμφανίζεται στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Οι δύο εταιρείες ελπίζουν ότι το FB Newswire θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την αξιοποίηση από δημοσιογραφικούς/ ενημερωτικούς οργανισμούς υλικού που ανεβαίνει στο Facebook από χρήστες και φορείς από όλον τον κόσμο, τομέας στον οποίο η αμεσότητα του Twitter είναι μέχρι στιγμής ασυναγώνιστη.

Το Storyful αυτοχαρακτηρίζεται ως «social news agency», που εντοπίζει, διασταυρώνει, αποκτά και διανέμει βίντεο και γενικά υλικό που έχει δημιουργηθεί από χρήστες. Ιδρύθηκε το 2010, εδρεύει στο Δουβλίνο και αγοράστηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από τη News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ αντί 15 εκατ. δολαρίων.

Ειδικός αλγόριθμος εντοπίζει θέματα ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος στο Facebook, σε κατηγορίες όπως τα αθλητικά, η ψυχαγωγία, η τεχνολογία και η πολιτική. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι δημοσιογραφικές ομάδες του Storyful, που ελέγχουν την εγκυρότητά τους πριν τα εμφανίσουν στο FB Newswire.

Στη νέα υπηρεσία θα εμφανίζονται θέματα από όλον τον κόσμο – περιλαμβανομένου υλικού και σε άλλες γλώσσες πέραν των αγγλικών. Για τη χρήση της υπηρεσίας αρκεί ένα like στη σελίδα της στο Facebook, και τα θέματα θα εμφανίζονται στο News Feed του χρήστη.

Διαβάστε ακόμη:

Το Twitter θα μοιάζει με το Facebook;

Το δίλλημα του Twitter