Το δίλλημα του Twitter

Το δίλλημα του Twitter
Photo:

Μπορούν οι νέες λειτουργίες ανάρτησης φωτογραφιών του Twitter να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες δίχως να χάσει το ήθος του;

της Κόρτνεϊ Σαμπραμανιάν

Οι νέες λειτουργίες ανάρτησης φωτογραφιών του Twitter επιτρέπουν στους χρήστες να αναρτούν πολλές φωτογραφίες και να επισημαίνουν άτομα σε κάθε «τιτίβισμα» ξεπερνώντας το όριο των 140 χαρακτήρων. Είναι καλό αυτό;

Το Twitter έχει λανσάρει καινούργιες λειτουργίες που επιτρέπουν στους χρήστες να αναρτήσουν μέχρι και 4 φωτογραφείς και να επισημάνουν μέχρι 10 άτομα και παράλληλα να έχουν περιθώριο για ένα μήνυμα 140 χαρακτήρων. Η δυνατότητα ανάρτησης φωτογραφιών δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η νέα λειτουργία που προσφέρεται δείχνει την διάθεση της εταιρείας να αρχίσει να πειραματίζεται με φωτογραφίες και όχι μόνο με μηνύματα.

Η νέα λειτουργία για τις φωτογραφίες έχει σχεδιαστεί για να απλοποιήσει τα «τιτιβίσματα» αφαιρώντας το «@username» και επιτρέποντας στους χρήστες να επισημαίνουν φίλους κατευθείαν πάνω στη φωτογραφία, όπως στο Facebook. Η νέα μορφή κάνει το περιβάλλον του χρήστη πιο γραφικό και μπορεί να λύσει και το πρόβλημα της διατήρησης χρηστών, τραβώντας πίσω χρήστες που έχουν φύγει.

Με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά κινητών η μετατροπή της πλατφόρμας σε περισσότερο φιλική προς το χρήστη είναι σημαντική για το Twitter, λέει η Ντέμπρα Άχο Ουίλιαμσον, αναλύτρια στην εταιρεία ερευνών eMarketer.

Το Twitter, που κλείνει οκτώ χρόνια στην αγορά, έχει συναντήσει δυσκολίες στην ανάπτυξη στις ΗΠΑ, προσθέτοντας μόλις 9 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, δηλαδή μια αύξηση 4% στο τρίμηνο, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις εσόδων της εταιρείας. Το Twopcharts, ένας ιστότοπος που παρακολουθεί την δραστηριότητα του Twitter, βρήκε ότι μόνο το 11% των χρηστών που άρχισαν να χρησιμοποιούν το Twitter το 2012 παρέμειναν ενεργοί.

«Το Twitter πάντα είχε πρόβλημα στο να κρατάει τους συνδρομητές του,» λέει ο Ράιαν Χολμς, διευθύνων σύμβουλος της Hootsuite. «Η δυνατότητα επισήμανσης στις φωτογραφίες επέτρεψε στο Facebook να προσελκύσει περισσότερο κόσμο που το είχε εγκαταλείψει.»

Ίσως το Twitter με την κίνηση αυτή να προσπαθεί να ακολουθήσει την τάση αυτή, όμως πρέπει να θέσει προτεραιότητες. Η νέα δυνατότητα επισήμανσης πάνω σε φωτογραφίες θα αποτελέσει καλό δέλεαρ για τις διαφημιστικές εταιρείες.

Πράγματι, το μερίδιο διαφημιστικής αγοράς του Twitter μειώθηκε κατά 18% το περασμένο τρίμηνο σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας. Η εμφάνιση περισσότερων διαφημίσεων στους χρήστες θα είναι σημαντικό στοιχείο για την αύξηση των εσόδων. Αυτό όμως θα σημάνει τη μετατόπιση της δραστηριότητας του Twitter στην αγορά των κινητών.

Μπορεί το Twitter να διατηρήσει τη μοναδική λειτουργία που έχει στην άμεση αναπαραγωγή ειδήσεων δίχως να αρχίσει να πνίγεται από αναρτήσεις φωτογραφιών; «Μια εικόνα μπορεί να κάνει μια είδηση να χαραχτεί στο μυαλό σου καθώς δεν την ξεχνάς τόσο εύκολα όσο τις λέξεις,» λέει η Ουίλιαμσον. «Οι εικόνες λένε χίλιες λέξεις – και αυτό ισχύει για κάθε μέσο.»

Διαβάστε περισσότερα: 

Twitter: Οι φωτογραφίες σας μόλις έγιναν λίγο πιο… κοινωνικές

«Εισβολή» των ΗΠΑ στην Κούβα με έναν κλώνο του Twitter