Φαν Ρομπάι: Έτος ανάκαμψης το 2014 για την Ε.Ε.

Φαν Ρομπάι: Έτος ανάκαμψης το 2014 για την Ε.Ε.

Ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, εκτός της Κύπρου και της Σλοβενίας, προβλέπει για την επόμενη χρονιά ο πρόεδρος του Ευρ. Συμβουλίου.

«Το 2014 θα είναι το έτος της ανάκαμψης, αν και δεν θα είναι ακόμα ορατή λόγω της επιμονής των κακών στοιχείων για την ανεργία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι στο τηλεοπτικό κανάλι VTM.

Ο επικεφαλής του Ευρ. Συμβουλίου είπε αναμένει ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρώπη το 2014, λέγοντας ότι θα υπάρξει ανάπτυξη παντού στην ευρωζώνη, εκτός από τη Σλοβενία και την Κύπρο.

«Στην ευρωζώνη, με εξαίρεση τη Σλοβενία και την Κύπρο, θα κινηθούμε προς την ανάπτυξη με θετικό πρόσημο», είπε ο Φαν Ρομπάι και επεσήμανε πως ακόμη και οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, δείχνουν σημάδια ανάπτυξης.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συγγράφει τώρα βιβλίο με τίτλο Η Ευρώπη μετά την Καταιγίδα.

Ο Φαν Ρομπάι απέρριψε τους φόβους σύμφωνα με τους οποίους οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα δουν τα λαϊκιστικά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα να αυξάνουν σημαντικά τη δύναμή τους. «Ο ευρωσκεπτικισμός είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται πάντα», είπε, αναφερόμενος στη μακρόχρονη σταδιοδρομία στη Γαλλία του πρώην προέδρου του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν.

«Είμαι πεπεισμένος πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων τάσσονται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε ο Βαν Ρομπάι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: «Υπομονή» για την περίπτωση της Ελλάδας συνιστά ο Ντράγκι