Η Φώφη Γεννηματά στο «τιμόνι» του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα της Κεντροαριστεράς

Η Φώφη Γεννηματά στο «τιμόνι» του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα της Κεντροαριστεράς
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά (Κ), ψηφίζει στο δεύτερο γύρο εκλογών για ανάδειξη επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, σε εκλογικό τμήμα στο 1ο ΚΑΠΗ Καματερού, Αθήνα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

«Ώθηση για μια μεγάλη παράταξη νίκης» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα η κα. Γεννηματά, που συγκέντρωσε περί το 60% των ψήφων έναντι 40% του Ν. Ανδρουλάκη.

Με ποσοστό γύρω στο 60%, έναντι 40% του Νίκου Ανδρουλάκη, η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη, όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 9μμ ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Η νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης του β’ γύρου, προέδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα. Γεννηματά, έκανε την παρακάτω δήλωση μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος:

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες.  Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

Προσερχόμενος στα γραφεία της επιτροπής Αλιβιζάτου, ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά».

Τα αποτελέσματα στο 90,00% της καταμέτρησης πανελλαδικά: 

– Φώφη Γεννηματά 56,97%
– Νίκος Ανδρουλάκης 43,03%
«Για μένα αυτή είναι η κρισιμότερη στιγμή. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος για το αποτέλεσμα. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλιβιζάτος, «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Συνολικά 155.600 πολίτες συμμετείχαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, η συμμετοχή έφθασε το 73% του πρώτου γύρου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής. Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

Διαβάστε ακόμη: Στις κάλπες για την εκλογή του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς – Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Συγχαρητήρια μηνύματα στη νικήτρια της αναμέτρησης
Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά έδωσαν μέσω τηλεφώνου ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με μήνυμα στο Twitter συνεχάρη την Φώφη Γεννηματά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου», ανέφερε.

Συγχαρητήριο sms έστειλε ο δήμαρχος Αθηνών και συνυποψήφιος για την ηγεσία στον α’ γύρο, Γιώργος Καμίνης σε Γεννηματά-Ανδρουλάκη για τη μεγάλη συμμετοχή. «Συνεχίζουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα», έγραφε το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων.

Με μήνυμά του στο Twitter συνεχάρη τους δύο υποψηφίους ο πρώην υπουργός και συνυποψήφιος στον α’ γύρο Γιάννης Μανιάτης, αναφέροντας: «Συγχαρητήρια στη Φ. Γεννηματά για την άξια εκλογή της και στο Ν. Ανδρουλάκη για τον αγώνα του. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο προοδευτικός κόσμος. Από αύριο όλοι μαζί δημιουργούμε τη Νέα Προοδευτική Παράταξη!».

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς «μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες» έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι «Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται».

Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της έδωσε, μέσω τουίτερ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης: «Βαδίζοντας προς το τέλος της κρίσης που προκάλεσαν η χρεωκοπία και τα μνημόνια, απαιτείται προοδευτικό σχέδιο, διάλογος, ήπιο κλίμα και ευρύτερες συγκλίσεις για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη μεταμνημονιακή Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Γ. Παπανδρέου: «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά»
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε την παρακάτω δήλωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας:

«Οι προοδευτικοί πολίτες κινητοποιήθηκαν και αυτήν την Κυριακή, για δεύτερη φορά. Με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας. Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά. Καλή μας δουλειά!»