Φουντώνουν ξανά τα σενάρια για ανασχηματισμό

Φουντώνουν ξανά τα σενάρια για ανασχηματισμό

Η αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση. 

Εντείνονται τα σενάρια για ανασχηματισμό στη κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Με αφορμή την αναγκαστική αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας λόγω της μετακίνησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κομισιόν – η οποία τάραξε τα σενάρια στο «στρατόπεδο» της ΝΔ – και τα αυστηρά μηνύματα του πρωθυπουργού σε υπουργούς, διάφοροι βουλευτές και κομματικοί παράγοντες διακινούν ήδη ονόματα υποψήφιων διαδόχων στο ΥΕΘΑ και αναζητούν και το εύρος των αλλαγών που θα γίνουν ακόμα και σε άλλα υπουργεία.

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό το σενάριο του ανασχηματισμού, αλλά κάποιες επιλογές του τελευταίου όχι μόνο είναι αποτυχημένες σε επίπεδο παραγωγής έργου, αλλά δεν βοήθησαν και στην αναμενόμενη συσπείρωση της λαϊκής δεξιάς.

Εντύπωση έκανε η αναφορά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Απευθυνόμενος σε ένα αμιγώς κομματικό ακροατήριο και με παρόντες όλους τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, έκανε αιχμηρή αναφορά τόσο για τα εσωκομματικά, αλλά κυρίως για την συμπεριφορά και την στάση υπουργών που διαφημίζουν τις διαφωνίες τους.

Μέχρι στιγμής πάντως, παρά τα νέα σενάρια, η κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει αν θα γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα…

Διαβάστε ακόμη: 

ΝΥΤ: Η τρόικα θα … χαλαρώσει το σχοινί στον Σαμαρά