Με το… γάντι «έσφαξε» τον Στουρνάρα ο Βενιζέλος

Με το… γάντι «έσφαξε» τον Στουρνάρα ο Βενιζέλος

Ουδέν σχόλιο από Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών – Υποβαθμίζει το γεγονός η πλευρά του αντιπροέδρου. 

Με ειρωνικά σχόλια και «δηλητηριώδες» χιούμορ αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.  Λίγο πριν την έναρξη της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ, χθες στις Βρυξέλλες, μιλώντας σε «χαλαρό» κλίμα με δημοσιογράφους, πέταξε τα «βέλη» του προς τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, απαντώντας σε ερώτηση για τον πρόκειται ο κ. Στουρνάρας να γίνει επίτροπος στις Βρυξέλλες.

«Οχι βέβαια, ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος», είπε ειρωνικά ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Μιλάει γλυκά, κατευνάζει τον κόσμο, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη συμπάθεια και τη συμπόνια που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός γι’ αυτά που υφίσταται».
Ακόμη αναφέρθηκε στην περίφημη δήλωση του Στουρνάρα για τις χαμηλές αποδοχές των συγγενών του και πρόσθεσε: «έχει τη μάνα του που παίρνει χαμηλή σύνταξη και τα ξέρει αυτά».

Αργότερα, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός και επισήμαιναν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα είπε όλα αυτά σε μια χαλαρή συζήτηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς τους απευθύνει στον κ. Στουρνάρα και εκ του σύνεγγυς, στο πλαίσιο χιούμορ που τακτικά ο κ. Βενιζέλος κάνει. Εκείνο που έχει σημασία, τόνιζαν οι ίδιες πηγές, είναι η ουσία της πολιτικής…

Βενιζέλος: «Η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιο από τα ύπατα αξιώματα, όπως π.χ. τη θέση του υπάτου εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε αρνητικά, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην «Αυγή» για δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Σαμαρά να παίρνει τη θέση του Βαν Ρομπέι και τον ίδιο να γίνεται επίτροπος: «Μας στέλνουν στις Βρυξέλλες και τους δύο, γιατί έτσι τους βολεύει», είπε διαψεύδοντας αυτές τις φήμες.

Στις αναφορές του κ. Βενιζέλου δεν απάντησε ούτε το Μέγαρο Μαξίμου ούτε το υπουργείο Οικονομικών για να μην επιβαρυνθεί και άλλο το κλίμα στη κυβέρνηση.