Γερμανοί πουλάνε νομίσματα από την Αμφίπολη σε δημοπρασία!

Γερμανοί πουλάνε νομίσματα από την Αμφίπολη σε δημοπρασία!

Eμείς σκάβουμε και στην Γερμανία δημοπρατούνται νομίσματα από την Αμφίπολη.

Γερμανικό γραφείο δημοπρασιών βγάζει στο σφυρί νομίσματα από την Αμφίπολη, κι όχι μόνο, τα οποία με άγνωστο τρόπο έφυγαν από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, είναι πιθανό τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής να άρπαξαν αρχαιολογικούς θησαυρούς από την περιοχή, αλλά και από όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, ο γερμανικός οίκος δημοπρασιών Gorny and mosch βγάζει στο σφυρί αρχαία νομίσματα της εποχής του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία προέρχονται από την Αμφίπολη και κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκαν στα χέρια Γερμανών. Η δημοπρασία που θα γίνει στο Μονάχο τον Οκτώβριο ξεκινά από τα 500 ευρώ και φτάνει έως και τις 2.500 ευρώ.

Φαίνεται ότι οι Γερμανοί θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση της Αμφίπολης και να πουλήσουν ακριβά αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής.
Η λίστα των νομισμάτων περιγράφεται αναλυτικά σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο xronos.gr από τον Δημοσιογράφο ,Συγγραφέα, Λαογράφο και Στιχουργό, Γιώργο Λεκάκη ο οποίος περιγράφει τι βρήκε στους κατάλογους δημοπρασιών του γερμανικού οίκου.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr