Για ποια startup η Amazon ξόδεψε μισό δισ. δολάρια

Για ποια startup η Amazon ξόδεψε μισό δισ. δολάρια

Η υπηρεσία cloud computing της Amazon αφήνει το στίγμα της στην τεχνολογία των βίντεο.

Η υπηρεσία cloud computing της Amazon, Amazon Web Services , ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αγόρασε την εταιρεία Elemental, μια startup που ασχολείται με επιμέλεια video, με στόχο να γίνεται η μετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών , ταινιών και αθλητικών γεγονότων πιο ομαλά και γρήγορα.

Οι όροι της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκαν , αλλά μια έκθεση απ’ την ιστοσελίδα The Information κάνει λόγο για μια αγορά που άγγιξε τα 500 εκατ. δολάρια. Όπως ανακοίνωσε, όμως, η Elemental θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ξεχωριστή εταιρεία από την Amazon Web Services.

Η τεχνολογία επεξεργασίας βίντεο της Elemental είναι αρκετά δημοφιλής στον χώρο των μίντια με μεγάλες ονόματα των μέσα μαζικής ενημέρωσης και ραδιοτηλεοπτικών φορέων , όπως το CNN , η Comcast και η HBO να είναι πελάτες της.

Η εταιρεία είναι γνωστή για τη χρήση ενός computer chip, γνωστό ως μονάδα επεξεργασίας γραφικών, που βοηθάει τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης και τους παρόχους περιεχομένου να μεταδίδουν (να «στριμάρουν» δηλαδή) τα βίντεο τους πιο ομαλά. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιήθηκε για την αναμετάδοση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 και έτσι εκατομμύρια άτομα από όλο τον κόσμο μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσα από διάφορες συσκευές όπως τηλεόραση, υπολογιστές και φυσικά smartphones.

«Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε με Elemental για την αντιμετώπιση των κοινών πελατών στο χώρο των μίντια και του ψυχαγωγικού κομματιού», δήλωσε ο Jeff Barr, ‎chief evangelist της AWS.

Η συμφωνία αυτή έχει νόημα για τη Amazon καθώς θεωρεί πως η υπηρεσία των streaming video παίζει μεγάλο ρόλο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κλάδου της και οι θεατές θα θέλουν να βλέπουν ταινίες ή αθλητικά γεγονότα μέσω του Διαδικτύου χωρίς εμπόδια και περιορισμούς.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο .