Γιατί όλοι συζητούν για τη νέα κίνηση – ματ του «Sir Easy» Στέλιου Χατζηιωάννου

Γιατί όλοι συζητούν για τη νέα κίνηση – ματ του «Sir Easy» Στέλιου Χατζηιωάννου

Ο γνωστός επιχειρηματίας ανατρέπει και αυτή τη φορά τα δεδομένα, όπως άλλωστε έχει συνηθίσει. 

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου είναι ο άνθρωπος πίσω απ’ την easyJet. Είναι εκείνος που σε ηλικία 28 ετών έφερε την επανάσταση στις ευρωπαϊκές αεροπορικές μεταφορές, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο οικονομικών μετακινήσεων. Η εταιρεία έχει μπει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και σήμερα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση την εμπορική της αξία.

Επίσης, το 2006, στην ηλικία των 39 ετών, ο Στέλιος έλαβε τον τίτλο του ιππότη από την Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα.

Τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας έχει επεκταθεί και σε νέους τομείς – όλοι αφιερωμένοι στο να προσφέρουν στους καταναλωτές την αρχή της εταιρείας «more value for less» (περισσότερη αξία με λιγότερο τίμημα). Με αυτή τη λογική στήθηκαν και οι υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι δημιουργίες των easyBus, easyHotel, easyCar, easyOffice και easyGym.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας διατηρεί τα δικαιώματα της ονομασίας «easy».

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ένα αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα τόσο στο Μονακό όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει θέσει ως στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ταυτόχρονα, η οικονομική κρίση που πλήττει το νησί της Κύπρου τον ενέπνευσε να δημιουργήσει το πρόγραμμα «φαγητό από καρδιάς» στη Λεμεσό- μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία που προσφέρει ένα δωρεάν μεσημεριανό σνακ σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Στην Κύπρο η δράση αριθμεί συνολικά 4 σημεία διανομής (3 στη Λεμεσό και 1 στη Λευκωσία). Παράλληλα, το 2014 ξεκίνησε η πρωτοβουλία και στην Ελλάδα με ένα κέντρο διανομής στην Αθήνα (στον Κεραμεικό) και στη συνέχεια με ένα νέο σημείο στη Δραπετσώνα.

Ακόμα, απ’ το 2015 ξεκίνησε η πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου, με την οποία  υποστηρίζει άτομα και πρόσφυγες που το έχουν ανάγκη.

Μέσω του Ιδρύματος του, ο Χατζηιώαννου προσφέρει υποτροφίες («Stelios Scholarships») για σπουδαστές από την Ευρώπη για να φοιτήσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του Λονδίνου, το London School of Economics και το Cass Business School. Ο βασικός στόχος είναι να επωφεληθούν οι σπουδαστές από μια ανώτατης ποιότητας εκπαίδευση, έτσι ώστε και αυτοί κάποια μέρα να κάνουν μια θετική αλλαγή στην κοινωνία.

Επίσης, απ’ το 2008 έχει θεσμοθετηθεί το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου». το οποίο αναδεικνύει και στηρίζει ηθικά και υλικά τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχουν απονεμηθεί συνολικά 400.000 ευρώ σε μετρητά σε οκτώ νέες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου στις δυνατότητες των νέων δημιουργικών και καινοτόμων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Το τελευταίο του εγχείρημα είναι το market τροφίμων easyFoodstore στο Λονδίνο, όπου μπορεί κανείς να βρει εβδομήντα έξι προϊόντα στην τιμή των 25 πενών. «Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος ώστε η εταιρεία Easy να εξυπηρετήσει εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη», δήλωσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας στον Independent.

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε τις πύλες του στο Park Royal, βορειοδυτικά του Λονδίνου, και δίπλα στο άλλο του επιχειρηματικό “παιδί” easyBus. «Αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος το brand Easy να εξυπηρετήσει με το μικρότερο κόστος. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μου στη διανομή δωρεάν τροφίμων στην Ελλάδα και την Κύπρο, είναι ακόμα μια εμπορική προσπάθεια να πωληθούν βασικά προϊόντα στην τιμή των 32 λεπτών (25p) για τους μη προνομιούχους στην περιοχή Royal Park», δήλωσε ο Στέλιος Χατζηιωάννου.

Τα καταστήματα της easyFoodstore, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, θα ανοιχτούν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του νοτιοανατολικού Λονδίνου.