Γιατί το Facebook δεν βάζει διαφημίσεις στην εφαρμογή γνωριμιών του

Γιατί το Facebook δεν βάζει διαφημίσεις στην εφαρμογή γνωριμιών του

Η υπηρεσία γνωριμιών θα επικεντρωθεί στις «πραγματικές μακροπρόθεσμες σχέσεις» και όχι μόνο σε «πρόσκαιρες γνωριμίες».

του Don Reisinger

Η είσοδος του Facebook στον χώρο των γνωριμιών δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει μια υπηρεσία γνωριμιών που θα επιτρέψει στους 200 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στην υπηρεσία οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως «ελεύθεροι» να βρουν σύντροφο.

Μιλώντας σε προγραμματιστές στο συνέδριο F8 της εταιρείας του, ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι η υπηρεσία γνωριμιών θα επικεντρωθεί στις «πραγματικές μακροπρόθεσμες σχέσεις» και όχι μόνο σε «πρόσκαιρες γνωριμίες».

Ωστόσο, λόγω του σκανδάλου της Cambridge Analytica και του Facebook, με τη μεταβίβαση δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών σε τρίτους, ίσως να αναρωτιέστε εάν κάποια από τις δραστηριότητές σας στη νέα εφαρμογή γνωριμιών – περιεχόμενο που μάλλον θα αφορά αποκλειστικά τους δύο εμπλεκόμενους στη δυνητική σχέση – θα χρησιμοποιηθεί από το κοινωνικό δίκτυο.

Για να μετριάσει τους φόβους αυτούς, το Facebook είπε στο Recode ότι η νέα υπηρεσία του δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις. Επιπλέον, το Facebook κατέστησε σαφές ότι κανένα από τα δεδομένα που σχετίζονται με το προφίλ γνωριμιών ή πληροφορίες σχετικά με το τι κάνετε ή ποιον αναζητάτε μέσω της υπηρεσίας δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη στόχευση διαφημίσεων.

Τα δεδομένα, επίσης, δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη στόχευση χρηστών της υπηρεσίας γνωριμιών με διαφημίσεις σε άλλες υπηρεσίες του Facebook, όπως το Instagram ή το WhatsApp.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ετοιμαστείτε για κάμποση αναμονή. Το Facebook δήλωσε ότι σκοπεύει να αρχίσει να δοκιμάζει την υπηρεσία κάποια στιγμή φέτος και να χρησιμοποιήσει αυτές τις δοκιμές για να λάβει την τελική απόφαση σχετικά με το πότε θα πρέπει να λανσαριστεί η υπηρεσία γνωριμιών.

Όταν ξεκινήσει η υπηρεσία, το Facebook υπόσχεται ότι αυτή θα διαθέτει μια ποικιλία λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων κάποιων συστάσεων που θα χρησιμοποιούν τα ενδιαφέροντά σας και την τοποθεσία σας, μεταξύ άλλων παραγόντων, για να σας συνδέσουν με κάποιο άτομο που ίσως σας αρέσει. Η υπηρεσία θα υποστηρίζει επίσης ομάδες και εκδηλώσεις για να συναντήσετε άλλα «ελεύθερα» άτομα.