Γίνε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της δημιουργικής βιομηχανίας

Γίνε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της δημιουργικής βιομηχανίας

Το Creative Business Cup έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα από τους Industry Disruptors- Game Changers.

Διοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα δημιουργικής βιομηχανίας, με σκοπό την ενδυνάμωση των ταλαντούχων επιχειρηματιών και την προώθηση νέων και πρωτότυπων επιχειρηματικών προτάσεων στον τομέα της δημιουργικής βιομηχανίας.

Νέοι δημιουργοί και επιχειρηματίες από 56 χώρες και τέσσερις ηπείρους θα διαγωνιστούν, εκπροσωπώντας τη χώρα τους στον Διεθνή Τελικό της Κοπεγχάγης στις 17- 19 Νοεμβρίου 2014.

Το Creative Business Cup φέρνουν στην Ελλάδα οι Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC), με στόχο την ανάδειξη του εθνικού νικητή, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του διεθνούς επιχειρηματικού διαγωνισμού Creative Business Cup, οι δέκα επικρατέστερες επιχειρηματικές ιδέες που θα ξεχωρίσουν σε τοπικό επίπεδο, θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν μπροστά σε ζωντανό κοινό και κριτές κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Disrupt 2014, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15- 16 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Τα βραβεία του παγκόσμιου τελικού περιλαμβάνουν ένα έπαθλο 100.000 δολαρίων και άλλα επιμέρους βραβεία. Παράλληλα, οι καλύτερες εταιρείες από κάθε χώρα θα αποκτήσουν πρόσβαση στο CBCConnect, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα παρέχει δυνατότητες καθοδήγησης, παρακολούθησης ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinar), προώθησης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και δικτύωσης με άλλες εταιρείες και επενδυτές, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της δημιουργικής βιομηχανίας.

Επίσης, οι υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο εντατικό πρόγραμμα, Finalist Boot camp από τους ID-GC, που θα τους βοηθήσει στην προετοιμασία τους για τον Εθνικό Τελικό, όπου θα διεκδικήσουν σημαντικά έπαθλα και υπηρεσίες.

«Με την πεποίθηση ότι οι δημιουργικές βιομηχανίες αποτελούν έναν κλάδο με προοπτικές ταχείας ανάπτυξης, οι ID-GC επιστρατεύουν μία σειρά από εργαλεία που επιτρέπουν στους νέους δημιουργούς και επιχειρηματίες να διερευνήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη δημιουργική βιομηχανία, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδέες τους σε διεθνές επίπεδο, διεκδικώντας σημαντικά βραβεία και προβολή», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των ID-GC.

Οι ID-GC βραβεύτηκαν για τη δράση τους στις δημιουργικές βιομηχανίες κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα (17- 20 Μαρτίου 2014).

Διαβάστε ακόμη:

Disrupt: Κάνε την επιχειρηματική σου ιδέα πράξη

Μία startup για τις startups