Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ συναντά σήμερα ο Τσίπρας

Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ συναντά σήμερα ο Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός. 

Συναντήσεις με επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών θα έχει την Τετάρτη ενόψει του κρίσιμου Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ελπίδα πως σήμερα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, πάντως, δήλωσε πως η συμφωνία στο σύνολο της δεν θα είναι υφεσιακή.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως η ελληνική πλευρά δίνει μεγάλη μάχη για δικαιότερη κατανομή των βαρών για να σηκώσουν τα βάρη αυτοί που δεν τα σήκωσαν μέχρι σήμερα. «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην συμφωνία», είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως «θα είναι μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη να μην βρεθεί συμφωνία. Βάζουμε στο τραπέζι της συζήτησης το χρέος», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνοντας πως το κριτήριο που έχουμε στην διαπραγμάτευση είναι μια βιώσιμη λύση και κοινωνικά δίκαιη.

«Ο ΦΠΑ βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο κ.Τσακαλώτος και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την διαπραγμάτευση του Αντώνη Σαμαρά. Όσον αφορά τη αποπληρωμή των δόσεών μας, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως η συμφωνία θα έχει ένα χρηματοδοτικό κομμάτι και άρα θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.