Γκάλοπ: Το 70% εγκρίνει συμφωνία με σκληρά μέτρα παρά έξοδο από το ευρώ

Γκάλοπ: Το 70% εγκρίνει συμφωνία με σκληρά μέτρα παρά έξοδο από το ευρώ
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Α.

Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδο σημειώνουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Αδιαμφισβήτητη φαίνεται ότι παραμένει η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό, ακόμα και μετά την αποτυχία της διαπραγμάτευσης και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Γενικότερα, επτά στους δέκα ερωτηθέντες (70%) εγκρίνουν τη σύναψη συμφωνίας, έστω και επαχθούς. Το ποσοστό όσων εγκρίνουν την σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές ανέρχεται σε 63% στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αισθητά υψηλότερο, στο 89%, ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Συνολικά το 70% είναι υπέρ της συμφωνίας με σκληρά μέτρα.

Το «αντίπαλο δέος» που τέθηκε στους ερωτηθέντες ήταν «καμία συμφωνία και χρεοκοπία/έξοδος από το ευρώ». Το προτίμησε το 24% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα «Ευρώ ή δραχμή», ευρώ προτιμά το 73% και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα το 20%. Την παραμονή στο κοινό νόμισμα προκρίνει το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν ΝΔ.

Σε ποσοστό 73% οι ερωτηθέντες έκριναν ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάνει ανασχηματισμό (όπερ και εγένετο). Το 60% εξ αυτών κρίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να επιδιώξει συμμετοχή και άλλων κομμάτων στην κυβέρνηση.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, όπως προαναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα όπως επισημαίνεται βάσει αυτού του συσχετισμού δυνάμεων, θα εξασφάλιζε «καθαρή» αυτοδυναμία, με 164 έδρες.

Έπονται: Ποτάμι 8%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝΕΛ 3%.