Η Google νοίκιασε ολόκληρο… αεροδρόμιο από τη NASA!

Η Google νοίκιασε ολόκληρο… αεροδρόμιο από τη NASA!

Μέχρι και γήπεδο γκολφ έχει το αεροδρόμιο που απέκτησε η Google.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με τη NASA, η Google υπέγραψε σήμερα συμφωνία που της δίνει πλέον τη δυνατότητα να έχει δικό της αεροδρόμιο.

Η συμφωνία αφορά το Moffett Federal Airfield στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο η Google μίσθωσε για τα επόμενα 60 χρόνια και θα μπορεί να χρησιμοποιεί.

Η συμφωνία κόστισε στην εταιρεία ούτε λίγο ούτε πολύ 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια σε «ενοίκιο» για τα επόμενα 60 χρόνια. Ταυτόχρονα η εταιρεία θα χρειάζεται περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για τη λειτουργία του αεροδρομίου ενώ δεσμεύθηκε να ξοδέψει άλλα 200 εκατομμύρια για την ανακαίνιση του και τη δημιουργία μουσείου μέσα σε αυτό.

Η Google δεν δήλωσε για ποιον ακριβώς λόγο χρειάζεται το δικό της αεροδρόμιο, αυτό όμως δεν αποκλείει και την εμπορική του χρήση από τρίτους σε περίπτωση που το επιλέξει η εταιρεία.

Όπως αναφέρει το Business Insider και η ανακοίνωση της NASA, η Google δεν θα χρησιμοποιεί το Αεροδρόμιο μόνο ως «πάρκινγκ» για τα ιδιωτικά της τζέτ, αλλά και για «έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και έλεγχο στους τομείς της διαστημικής  έρευνας, της αεροπλοΐας, της ρομποτικής και άλλων αναδυόμενων τεχνολογιών».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην έκταση του Αεροδρομίου Morfett, όπου θα στεγαστούν και αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων της, εκτός από 3 υπόστεγασυντήρης αεροσκαφών, υπάρχει μέχρι και γήπεδο γκολφ.