Gravity – Τι νέα από το διάστημα;

Gravity – Τι νέα από το διάστημα;

Η ταινία που ο Τζέιμς Κάμερον χαρακτήρισε «καλύτερη ταινία διαστήματος όλων των εποχών» αναμένεται να σας καθηλώσει - Δείτε τα βίντεο.

Με πρωταγωνιστές τη Σάντρα Μπούλοκ και τον Τζορτζ Κλούνεï, το δράμα επιστημονικής φαντασίας, Gravity, του Μεξικανού Αλφόνσο Κουαρόν, έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 4 Οκτώβρη, ενώ στις ελληνικές αίθουσες έρχεται στις 7 Νοεμβρίου.

Η εισπρακτική του επιτυχία έχει, ήδη, σπάσει τα ρεκόρ με την Warner Bros να χαμογελάει αναμένοντας, φυσικά, περισσότερα. Πράγμα που είναι σίγουρο. Το έργο σημείωσε εισπράξεις μεγαλύτερες των 100 εκατ. δολαρίων μέσα στην πρώτη εβδομάδα προβολής του κι αυτό μόνο στις ΗΠΑ, και κυρίως από τις αίθουσες όπου παίζεται σε 3D.

Φανταστείτε, λοιπόν, τι μέλλει γενέσθαι… Στη Ρωσία έχει ήδη ξεπεράσει τα 8,1 εκατ. δολάρια, στη Γερμανία τα 3,8, στην Ιταλία τα 2,6 και στην Ισπανία τα 2,3 εκατ. δολάρια!

Γιατί τέτοιος ντόρος;

«Η ζωή στο διάστημα είναι αδύνατη». Αυτή η φράση εμφανίζεται στην οθόνη όταν ξεκινά το έργο και τελικά αυτή τη φράση πραγματεύεται ολόκληρη η ταινία.

Λίγα για την υπόθεση: Μια μηχανικός ιατρικών μηχανημάτων, η Δρ. Ράιαν Στόουν (Σάντρα Μπούλοκ) κάνει το πρώτο της διαστημικό ταξίδι μαζί με τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι (Τζορτζ Κλούνεï) που κάνει το τελευταίο του, πριν τη συνταξιοδότηση. Και οι δυο έχουν μόλις βιώσει κάποιες συντριπτικές καταστάσεις στη Γη, οι οποίες τους οδηγούν με χαρά στη μοναξιά και την ησυχία του διαστήματος. Όταν, όμως, το σκάφος τους εκρήγνυται, θα βρεθούν δεμένοι μόνο μεταξύ τους να αιωρούνται στο απόλυτο, ατελείωτο και τεράστιο κενό του διαστήματος. Πως ξεπερνάς τον πανικό σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας;

Η ταινία που ο Τζέιμς Κάμερον χαρακτήρισε «καλύτερη ταινία διαστήματος όλων των εποχών» θα είναι στις 7 Νοεμβρίου σε μια αίθουσα δίπλα μας.

Στο πρώτο τρέιλερ, που είχε βγει πριν το Φεστιβάλ Βενετίας είχαμε πάρει μια ιδέα για το Gravity:

Στα τρέιλερ που βγήκαν, όμως, μετά τις διθυραμβικές κριτικές που πήρε η ταινία στο Φεστιβάλ, συνειδητοποιήσαμε ότι θα έχουμε απανωτές ανατριχίλες κατά τη διάρκεια της ταινίας, πως θα χρειαστούμε, ίσως, οξυγόνο μέσα στην αίθουσα και πως θα πρέπει να θυμόμαστε να αναπνέουμε με ρυθμό.

Όσοι έχουν δει IMAX στη ζωή τους… Ή να πούμε καλύτερα: Όσοι έχουν δει διαστημικά ντοκιμαντέρ σε αίθουσα IMAX καταλαβαίνουν τι λέμε. Πάντως, τόσο αυτοί όσο και οι άλλοι ας ετοιμαστούν για μια εμπειρία ζωής. Εκπληκτικά εφέ σε ένα ατέλειωτο αγωνιώδες ταξίδι στο διάστημα όπου η ζωή κρέμεται, στ’ αλήθεια, από μια κλωστή. Φωτογραφία και τοπία που προκαλούν δέος και τρόμο ταυτόχρονα. Εμείς στη μέση. Γύρω μας το χάος. Και δεν έχουμε από πουθενά να πιαστούμε!

Να κλείσουμε με την παρατήρηση πως η ταινία δεν ενδείκνυται για όσους υποφέρουν από κρίσεις πανικού.

Δείτε εδώ τα ενισχυμένα μεταφεστιβαλικά τρέιλερ:

και:

και το extended version:

Διαβάστε ακόμη: Η διαφήμιση της Evian που…μικραίνει τα παιδιά (βίντεο)