H Amazon συνεχίζει τον πόλεμο με το eBay

H Amazon συνεχίζει τον πόλεμο με το eBay

Ανεβαίνει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία στο παιχνίδι των online πληρωμών.

του Μπέντζαμιν Σνάιντερ

Με την έναρξη μιας υπηρεσίας παρόμοιας με το PayPal, η Amazon συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του στο διαδίκτυο.

Η Amazon ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε μια υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται τις πληρωμές συνδρομών για νεοσύστατες και άλλες επιχειρήσεις. Αυτή η τελευταία κίνηση έρχεται καθώς η εταιρεία προσπαθεί να συνεχίσει τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της και σηματοδοτεί τη συνέχιση του πολέμου με το PayPal του eBay, το οποίο εδώ και καιρό είναι ο ηγέτης στις online πληρωμές.

Η νέα υπηρεσία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της υπηρεσίας «Login and Pay» της Amazon που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο, επιτρέπει σε πάνω από 240 εκατομμύρια πελάτες να χρησιμοποιούν τα αποθηκευμένα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας για την πληρωμή μηνιαίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών τηλεφώνου και του streaming μουσικής.

Η Amazon θα κερδίζει χρήματα από την αμοιβή για κάθε συναλλαγή.

Η Ting, μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε το νέο χαρακτηριστικό σε μια δοκιμή κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. «Παρατήρησαν αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά τους πρώτους μήνες,» σύμφωνα με την Amazon, «συμπεριλαμβανομένων των υψηλών συντελεστών μετατροπής – πελάτες που επιλέγουν να χρησιμοποιούν την Amazon σε σχέση με άλλες μεθόδους πληρωμής.»

Η υπηρεσία αναμένεται να επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν πιο εύκολα τις πληρωμές τους, καθώς και την παροχή «εμπιστοσύνης και ασφάλειας» για τους πελάτες που αναζητούν επιπλέον προστασία.

«Πρέπει να το δείτε ως ένα από τα πολλά πράγματα που θα κάνουμε για την επέκταση σε τομείς όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν χρησιμοποιήσουν την Amazon για την εξυπηρέτησή τους,» δήλωσε στο Reuters ο Τομ Τέιλορ, αντιπρόεδρος υπηρεσιών πώλησης της Amazon.

Η είδηση έρχεται πριν από μια ανακοίνωση από την Amazon στις 18 Ιουνίου, κατά την οποία ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να παρουσιάσει ένα smartphone. Η συσκευή θα μπορούσε να διευρύνει το ρόλο της Amazon με πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου για τους πελάτες.

Διαβάστε σχετικά: 

Ιδού το επερχόμενο τρισδιάστατο smartphone της Amazon

Η Amazon σας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της

Διεθνής έρευνα για τη μαζική παραβίαση δεδομένων στο eBay