H Apple αναπτύσσει τις δικές της οθόνες MicroLED

H Apple αναπτύσσει τις δικές της οθόνες MicroLED

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική είδηση που επηρεάζει τους προμηθευτές της και τον ανταγωνισμό. 

της Hallie Detrick

Η Apple έχει αρχίσει να αναπτύσσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις δικές της οθόνες και η είδηση αυτή φέρει σημαντικό πλήγμα για τους προμηθευτές της εταιρείας.

Σήμερα η Apple χρησιμοποιεί οθόνες που κατασκευάζονται από εταιρείες όπως οι Samsung Electronics, Japan Display, Sharp και LG Display. Αν η Apple καταφέρει να αναπτύξει τη δική της οθόνη, αυτό όχι μόνο θα επηρεάσει τα συμβόλαιά της με τους τρέχοντες προμηθευτές οθονών της, αλλά μπορεί δυνητικά να της δώσει και ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αρκετοί απ’ αυτούς τους προμηθευτές τα πήγαν άσχημα στις ασιατικές αγορές αφότου έγιναν γνωστά τα σχέδια της Apple.

Η τιμή της μετοχής της Japan Display έπεσε κατά 4,4%, της Sharp κατά 3,3% και της Samsung κατά 1,4%. Όμως, και η μετοχή της Apple ακολούθησε πτωτική πορεία (-1,4%) στην αρχή της διαπραγμάτευσης αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Η οθόνη που αναπτύσσει η Apple, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, είναι τύπου MicroLED, η οποία θα κάνει τα τηλέφωνα φωτεινότερα και λεπτότερα, ενώ θα τους προσδώσει και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με τις τωρινές οθόνες OLED και LCD.

Ωστόσο η Apple δεν είναι η μοναδική εταιρεία που δουλεύει πάνω σε οθόνη MicroLED. Στο Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο, η Samsung αποκάλυψε μια τηλεόραση MicroLED 146 ιντσών, η οποία φέρει την επωνυμία “The Wall” (Ο Τοίχος).

Η Apple, όμως, φέρεται να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη μιας σαφώς μικρότερης οθόνης MicroLED, η οποία αναμένεται να ενσωματωθεί καταρχήν στο επόμενο Apple Watch.

Αυτή είναι μια κακή είδηση για την LG Display, τον τρέχοντα προμηθευτή των οθονών OLED του Apple Watch. Βεβαίως, η οθόνη MicroLED δεν είναι ένα «σίγουρο στοίχημα». Μπορεί όταν η τεχνολογία της είναι έτοιμη για μαζική χρήση να έχει εμφανιστεί ένας νέος τύπος οθόνης που θα την ξεπερνά από πλευράς ποιότητας.