H City Crop είναι η μεγάλη νικήτρια του Start Tel Aviv 2016

H City Crop είναι η μεγάλη νικήτρια του Start Tel Aviv 2016

Η εταιρεία θα ταξιδέψει στο Ισραήλ το φθινόπωρο και θα συμμετάσχει στο DLD Tel Aviv Innovation Festival.

Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ καινοτομίας του Ισραήλ και σε ένα από τα σημαντικότερα, διεθνώς, θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει ο νικητής του διαγωνισμού Start Tel Aviv 2016 στην Ελλάδα, που είναι η εταιρεία “City Crop, με συνιδρυτή τον Χρήστο Ραφτογιάννη, που αναδείχθηκε σε ειδική εκδήλωση (pitchingevent) που πραγματοποιήθηκε στο “Impact Hub Αthens”, με τη συμμετοχή ομάδας διακεκριμένων Ισραηλινών και Ελλήνων κριτών, της Πρέσβεως του Ισραήλ Ιρίτ Μπέν Άμπα, του συνιδρυτή των Industry Disruptors-GameChangers (ID-GC) Μιχάλη Στάγκου και πλήθος του επιχειρηματικού κόσμου και της ελληνικής startup σκηνής.

Φέτος, η ελληνική κοινότητα των Startuppers ανταποκρίθηκε πολύ θερμά στο διαγωνισμό με 75 συμμετοχές, εκπροσωπώντας ποικίλους τομείς, όπως είναι η πληροφορική/ ΙCT, η υγεία, η αγροτική τεχνολογία, το περιβάλλον, κλπ. Το Start Tel Aviv έχει ως στόχο την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της συνεργασίας Ισραήλ-Ελλάδας στην καινοτομία.

H “CityCrop” κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών ανάμεσα σε οκτώ φιναλίστ, παρουσιάζοντας την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη συσκευή καλλιέργειας εσωτερικού χώρου, η οποία βασίζεται στην υδροπονία και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καλλιεργούν φρέσκα και υγιεινά λαχανικά, βότανα και φρούτα όλο το χρόνο οπουδήποτε, ακόμα και στο σπίτι τους, χρησιμοποιώντας τη mobile εφαρμογή της CityCrop.

Ο νικητής που θα συμμετάσχει στο DLD Tel Aviv Innovation Festival (25-29 Σεπτεμβρίου 2016) στο μεγαλύτερο φεστιβάλ καινοτομίας της χώρας, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για νεοφυείς επιχειρήσεις, επενδυτικά κεφάλαια και πολυεθνικές εταιρείες, από το Ισραήλ, αλλά και απ’ όλο τον κόσμο. Για την “City Crop” θα σχεδιαστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παρακολούθηση εργαστηρίων (workshops) και ομιλιών, καθώς και μία σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του ισραηλινού οικοσυστήματος.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν ο Δρ. Dan Marom, πρόεδρος “Irrational Innovations”, Ισραηλινός ειδικός στο FinTech και το Crowdfunding, o Peter Οικονομίδης, Ιδιοκτήτης και Ιδρυτής της Felix BNI, η Δανάη Μπεζαντάκου, διευθύνουσα σύμβουλος, Navigator Shipping ConsultantsLtd, ο Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ηellas και ο Δημήτρης Μαλλάς, δημοσιογράφος που ειδικεύεται στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρέσβυς του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν-‘Αμπα και ο συνιδρυτής των Industry Disruptors-GameChangers (ID-GC) Μιχάλης Στάγκος.

H Πρέσβυς επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι διαγωνισμός Start Tel Aiv vivπραγματοποιείται σε 33 χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της για την μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων startuppers φέτος και δήλωσε ότι η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Στάγκος δήλωσε ότι η συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, απέδειξε ότι μέσα από τις συνέργιες φορέων δημιουργούνται πραγματικές ευκαιρίες για νέους που πρωτοπορούν και τολμούν να επιχειρήσουν. Οι ID-GCθα συνεχίσουν να στηρίζουν πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το ταλέντο, την επιμονή και τη δημιουργικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.