H General Motors ξόδεψε πάνω από ένα δισ. δολάρια για αυτή τη startup

H General Motors ξόδεψε πάνω από ένα δισ. δολάρια για αυτή τη startup
WARREN, MI - JUNE 5: A General Motors logo is shown at the General Motors Technical Center, where today Chief Executive Officer Mary Barra held a press conference on June 5, 2014 in Warren, Michigan. Barra spoke to provide an update on GM's internal investigation into the ignition switch recall at the General Motors Technical Center. (Photo by Bill Pugliano/Getty Images)

H αυτοκινητοβιομηχανία ξοδεύει πολλά για να δημιουργήσει τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς.

Η General Motors ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αποκτήσει την Cruise Automation, μια εταιρεία προγραμματισμού με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων.

Οι οικονομικοί όροι δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο το Fortune αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες, το κόστος της συμφωνίας θα ξεπεράσει τα ένα δισ. δολάρια σε συνδυασμό μετοχών και μετρητών.

Σημειώνεται ότι η Cruise Automation έχει συγκεντρώσει πάνω από 18 εκατ. δολάρια από τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων, ενώ στους επενδυτές της περιλαμβάνονται οι Spark Capital, Maven Ventures, Founder Collective και Y Combinator.

Η τριών ετών εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή επειδή μπορεί να μετατρέψει ορισμένους τύπου αυτοκινήτων, όπως το Audi A4 και S4, σε αυτόνομα οχήματα.

O εκπρόσωπος της General Motors, Κέβιν Κέλι, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν μπορεί ακόμα να σχολιάσει την τιμή ή τους όρους συμφωνίας. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ λέγεται ότι η Cruise θα είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία της GM η οποία θα διατηρήσει τα γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο.

«Το πλάνο είναι να αναπτυχθεί δυναμικά η εταιρεία», δήλωσε ο Κέλι, χωρίς όμως να αναφέρει τον αριθμό του προσωπικού που θα προσληφθεί.

Η General Motors έχει επικριθεί από πολλούς για το γεγονός ότι δεν έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής την τεχνολογία της αυτο-οδήγησης στα οχήματά της κι επέτρεψε σε άλλες εταιρείες όπως η Google, να έχουν τον «ηγετικό ρόλο». Ωστόσο, η GM έχει εργαστεί σκληρά προκειμένου να εισάγει στα αυτοκίνητά της τη δυνατότητα της χρήσης του Wi-Fi και το κατάφερε με επιτυχία. Δεκάδες μάρκες αυτοκινήτων έχουν πρόσβαση στο δίκτυο, μεταξύ των οποίων είναι και τα Chevrolet, Cadillac και GMC.