H κυβέρνηση επικήρυξε Μαζιώτη και Ξηρό για 4 εκατ. ευρώ

H κυβέρνηση επικήρυξε Μαζιώτη και Ξηρό για 4 εκατ. ευρώ

«Το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει την πατρίδα», δηλώνει ο Ν. Δένδιας - Ενίσχυση της φρούρησης πιθανών στόχων από την ΕΛ.ΑΣ.

«Το ελληνικό κράτος, ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι μπορεί, ό,τι έχει συνταγματικό καθήκον, για να προστατέψει την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη». Αυτό επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ ανακοίνωνε την επικήρυξη των τρομοκρατών Χριστόδουλου Ξηρού και Νίκου Μαζιώτη με 4 εκατ. ευρώ και την «εκστρατεία» της Πολιτείας κατά της τρομοκρατίας.

Όπως διευκρινίστηκε από στελέχη του υπουργείου, η επικήρυξη αφορά στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, του Νίκου Μαζιώτη και της συζύγου του, Πόλας Ρούπα, καθώς και των δραστών της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, εφόσον συλληφθούν μετά από πληροφορίες που θα δοθούν στις Αρχές, οι οποίες θα αποδειχτούν με αδιάσειστα στοιχεία.

ΗΠΑ: «Συλλάβετε τώρα τον Ξηρό»

Η επίσκεψη του κ. Δένδια στη ΓΑΔΑ σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και με την ανησυχία των αρχών για πιθανό σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα μετά την απόδραση και το «διάγγελμα» του Χριστόδουλου Ξηρού. Γι’ αυτό, εκτός των άλλων, έχουν ενταθεί τα μέτρα φρούρησης πιθανών στόχων και οι περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων.

Το θέμα της τρομοκρατίας συζητήθηκε το πρωί και μεταξύ των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κκ. Δένδια και Αθανασίου, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ αμέσως μετά ο κ. Δένδιας μίλησε σε όλους τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, στο αμφιθέατρο του μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Διαβάστε: Επιστολή και βίντεο με απειλές από τον Χριστόδουλο Ξηρό

Ο υπουργός εμψύχωσε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, να συνεχίσουν πιο έντονα τις προσπάθειες τους για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας ειδικότερα. Αμέσως μετά, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Είχα σήμερα τη χαρά να συναντηθώ με το σύνολο των αξιωματικών που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ. Κατ’ αρχήν, ήταν μεγάλη χαρά για μένα να τους συγχαρώ για τις μεγάλες επιτυχίες που έχουν παρουσιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε μια σειρά από θέματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η τρομοκρατία. Πρέπει να σας πω ότι, τον τελευταίο ένα- ενάμιση χρόνο, άνω των 30 τρομοκρατών έχουν συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Είχα όμως και την ευκαιρία να τους υπογραμμίσω την τεράστια πρόκληση που συνιστά για την πατρίδα μας η τρομοκρατία, για την οικονομική της ανάπτυξη, για την προσέγγιση ξένων επενδύσεων, για την καταπολέμηση της ανεργίας, για το καθήκον της ΕΛ.ΑΣ να αντιμετωπίσει με επιτυχία, όπως είμαι σίγουρος, την τεράστια αυτή πρόκληση που συνιστά η τρομοκρατία για την πατρίδα και το κράτος δικαίου».

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, πάντως, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της τρομοκρατίας και το θέμα των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που -όπως έχει εξαγγείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης- θα είναι έτοιμες εντός 100 ημερών στον Δομοκό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Γιωτόπουλος : «Ο Ξηρός είχε προνομιακή μεταχείριση με άνωθεν εντολή»