H Κομισιόν διαψεύδει ότι το δημοσιονομικό κενό είναι 2,9 δισ. ευρώ

H Κομισιόν διαψεύδει ότι το δημοσιονομικό κενό είναι 2,9 δισ. ευρώ

«Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το νούμερο» ανέφερε ο εκπρόσωπος της (βίντεο). 

Δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο’ Κόνορ, ενόψει της άφιξης σήμερα της τρόικα στην Αθήνα. Σε ερώτηση για τον αν η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι το δημοσιονομικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα φτάνει τα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2014, όπως ανέφεραν κάποια δημοσιεύματα, φρόντισε να διαψεύσει.

«Δεν αναγνωρίζω αυτό το νούμερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Ωστόσο, ο κ. Ο’ Κόνορ, παρά τις επίμονες ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων, δεν θέλησε να προσδιορίσει το ακριβές ύψος του κενού, τονίζοντας επανειλημμένως ότι οι σχετικές συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη και η αξιολόγηση του προγράμματος από την τρόικα, ξεκινάει εκ νέου μόλις σήμερα.

Ακόμη επισήμανε ότι οι Βρυξέλλες έλαβαν τις πληροφορίες δημοσιονομικού χαρακτήρα που ανέμεναν αργά το βράδυ της Παρασκευής και δεν τις έχουν επεξεργαστεί ακόμη. Ο κ. Ο’Κόνορ επιβεβαίωσε μάλιστα ότι το ξεπάγωμα της αξιολόγησης και η επιστροφή της Τρόικας αποφασίστηκαν μόλις ελήφθησαν αυτές οι πληροφορίες, δηλαδή την Παρασκευή το βράδυ.

Τέλος, διέψευσε ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επιστροφή της Τρόικας και το ελληνικό πρόγραμμα.