H Μινέρβα εξαγοράζει το ξύδι ΤΟΠ

H Μινέρβα εξαγοράζει το ξύδι ΤΟΠ

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι στρατηγική επιλογή της εταιρείας.

Ένα νέο εμπορικό σήμα, το ξύδι ΤΟΠ, προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας Μινέρβα ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά της μονάδας παραγωγής και του εμπορικού σήματος ξύδι ΤΟΠ από την Pernod Ricard Hellas ΑΒΕΕ αποτελεί στρατηγική επιλογή της Μινέρβα που συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη αγορά των τροφίμων.

Τα προϊόντα ΤΟΠ έχουν μια ιστορία που ξεκινάει από το 1935 στον Πειραιά και φτάνει έως σήμερα, με διάφορους τύπους ξιδιού (ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα ή με εστραγκόν, ξίδι Βαλσάμικο κ.α.). Από το 1990, τα προϊόντα ΤΟΠ αποτελούν μέρος της εταιρείας Pernod Ricard και παράγονται σε μονάδα παραγωγής στον Πειραιά, όπου απασχολούνται 11 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με την απόκτηση των προϊόντων ΤΟΠ, η Μινέρβα διευρύνει την παρουσία της στο χώρο των τροφίμων και παράλληλα ενισχύει το καλάθι των εξαγωγικών προϊόντων της και τη συνδυασμένη προώθησή τους.

Η Μινέρβα ΑΕ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας στον τομέα των τροφίμων, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που αυξάνεται με ρυθμούς άνω του 20%.

Η Pernod Ricard είναι ένας από τους ηγέτες στην κατηγορία των οίνων και των οινοπνευματωδών ποτών παγκοσμίως, με συνολικές πωλήσεις των 7.945 εκατ. ευρώ το 2013-14. Ο Όμιλος δημιουργήθηκε το 1975 από τη συγχώνευση των Ricard και Pernod και παρουσιάζει συνεχόμενη ανάπτυξη, η οποία βασίζεται τόσο σε οργανική ανάπτυξη όσο και σε εξαγορές.