H Workable «λύνει» τα χέρια των εταιρειών

H Workable «λύνει» τα χέρια των εταιρειών

Πώς μια από τις πιο πετυχημένες ελληνικές startups εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 1,5 εκατ. δολαρίων. 

Το σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, κυρίως οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου που μαστίζονται από την κρίση, είναι αναμφίβολα η ανεργία. Δεν είναι μόνο οι εν δυνάμει εργαζόμενοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση χτυπώντας όποια πόρτα μπορεί να τους εξασφαλίσει τα προς το ζην, αλλά και οι ίδιες οι επιχειρήσεις που «βομβαρδίζονται» καθημερινά από πληθώρα βιογραφικών, που ένας θεός ξέρει αν τελικά προλαβαίνουν να τα διαβάσουν και να τα αξιολογήσουν.

Πώς θα σας φαινόταν αν ξέρατε πώς υπάρχει ένα σύστημα ρυθμισμένο να «ξεσκαρτάρει» και να ξεχωρίζει τα εισερχόμενα βιογραφικά σημειώματα που πληρούν τις προδιαγραφές της θέσης που έχει προκηρυχθεί;

Κι όμως υπάρχει. Οι ιδρυτές της Workable, Νίκος Μωραϊτάκης και Σπύρος Μαγιάτης, παρατήρησαν πως κανένα από τα εργαλεία που υποτίθεται πως βοηθούν μια εταιρεία να διαλέξει χωρίς κόπο τα καλύτερα ανάμεσα στα εκατοντάδες βιογραφικά που δέχονται για μία θέση, δεν κάνει ουσιαστικά αυτό για το οποίο προορίζεται. Έτσι δημιούργησαν ένα SaaS το οποίο βοηθάει στη συλλογή, στην οργάνωση και στην επιλογή των καλύτερων βιογραφικών που κατατίθενται στην εκάστοτε εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού κερδίζει χρόνο και δεν χάνει τους εργαζόμενους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υπεραξία για την εταιρεία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν ξεκίνησε και επισήμως η δραστηριοποίηση της Workable, τέθηκε ως στόχος η δημιουργία ενός εργαλείου που μέσω Διαδικτύου θα έκανε ευκολότερη τη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον Φεβρουάριο του 2013, η Workable ολοκλήρωσε τον αρχικό γύρο χρηματοδότησης συνολικού ύψους 950.000 δολαρίων, όπου συμμετείχαν το OpenFund II, ένα από τα Jeremie funds, και ιδιώτες επενδυτές, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι άντλησε κεφάλαια ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων από τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της, όπου βασικός χρηματοδότης είναι η Greylock IL, ένα επενδυτικό fund με έδρα το Ισραήλ και συνδεδεμένο με την Greylock Partners, ένα από τα σημαντικότερα venture capital funds που δραστηριοποιείται στο χώρο των startups. Πρόκειται στην ουσία για μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί ποτέ σε ελληνικό startup.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι αφενός ο απλός τρόπος σχεδίασής του και το γεγονός ότι επιτρέπει τη δημοσίευση μίας αγγελίας αυτόματα στις μεγαλύτερες online υπηρεσίες δημοσίευσης αγγελιών. Για να συνδεθεί κανείς αρκεί να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό που έχει στο LinkedIn. Το Workable θα διαβάσει από εκεί τα προσωπικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου (ονοματεπώνυμο, τίτλος, όνομα εταιρείας κλπ), καθώς και αυτά της εταιρείας. Σε ότι αφορά τη δημιουργία ενός «job opening» απαιτείται η συμπλήρωση ελάχιστων πληροφοριών, ενώ η χρέωση γίνεται σε μηνιαία βάση ανάλογα με τον αριθμό των ανοικτών θέσεων εργασίας που έχει κάθε εταιρεία.

Μετά από δύο χρόνια ενεργούς δραστηριοποίησης η Workable απασχολεί σήμερα 18 άτομα, εκ των οποίων 15 εργάζονται στην Αθήνα και 3 στο Λονδίνο και εξετάζει επέκταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιοχή στην οποία βρίσκονται ήδη αρκετοί από τους πελάτες της.

Διαβάστε περισσότερα: 

M.Βερέμης: «Χτυπάμε τους ανταγωνιστές με ανταρτοπόλεμο»

Οι ελληνικές startups που ξεχώρισαν το 2013