High Heels on High Hills: Οι γυναίκες στη κορυφή

High Heels on High Hills: Οι γυναίκες στη κορυφή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε η ICAP Group για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «High Heels on High Hills» που διοργάνωσε η ICAP Group για δεύτερη συνεχή χρονιά την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Athens Plaza. Την εσπερίδα παρουσίασε η Εύα Αντωνοπούλου, δημοσιογράφος, και χαιρέτισε η κα Βάσω Κόλλια, Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων. Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, CEO της ICAP Group, αναφέρθηκε στην αύξηση του ποσοστού των γυναικών στη διοίκηση των ελληνικών επιχειρήσεων, από 19% το 2012 σε 21% το 2013, βάσει έρευνας που εκπονεί η ICAP κάθε χρόνο και δημοσιεύεται στο Leading Women in Business και τόνισε ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να αξιοποιήσουν τις γυναίκες στελέχη τους και να θέτουν σαφείς στόχους επ’ αυτού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από 3 θεματικές ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα, αναλύθηκαν οι Βέλτιστες Πρακτικές που ακολουθούνται από τις εταιρείες EMC Hellas, Xerox Hellas & Microsoft Hellas σχετικά με τη διευκόλυνση της ανέλιξης των Γυναικών στις επιχειρήσεις τους. Ο κ. Δημήτρης Δόντας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Xerox, περιέγραψε πως εξασφαλίζεται στην εταιρεία του, η ποικιλομορφία στο προσωπικό μέσα από HR Metrics. Η κα Αντιγόνη Παπανικολάου, Διευθύντρια Νομικών & Εταιρικών Υποθέσεων της Microsoft, ανέδειξε πως μέσω φιλικών πρακτικών που εφαρμόζονται στην εταιρεία της, διευκολύνονται και προάγονται οι γυναίκες σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, καθώς και πως σε κοινωνικό επίπεδο στηρίζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Στη συνέχεια η κα Αγάθη Γαλάνη, Country Manager Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, έκανε ανοιχτή πρόσκληση για τη συμμετοχή γυναικών στο παγκόσμιο πρόγραμμα που εφαρμόζει η εταιρεία της στα πλαίσια των βέλτιστων πρακτικών προσέλκυσης γυναικών στελεχών – ταλέντων.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα, η οποία είχε την μορφή panel, και με τη συμμετοχή των Κατερίνα Δήμα, CEO της AHI Carrier, Χριστίνα Θεοφιλίδη, CEO της Eurobank Household Lending και Ελένης Παπανδρέου, CEO της Intersys, αναλύθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά και τα μυστικά για μια πετυχημένη καριέρα, βάσει προσωπικών εμπειριών των ομιλητριών. Ορισμένες από τις προσωπικές απόψεις των κυριών που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν ότι: «Παρατηρείται οι γυναίκες να εγκαταλείπουν την καριέρα τους πιο εύκολα από τους άνδρες λόγω της οικογένειας και επηρεασμένες από την έλλειψη ισομισθίας ανδρών – γυναικών», «Τα ηγετικά χαρακτηριστικά των γυναικών που τις διαφοροποιούν από τους άνδρες είναι η πειθαρχία, οι αντοχές και η διαίσθηση», «Οι γυναίκες συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά ενός κατασκόπου, όπως η έμφυτη περιέργεια, η εις βάθος διερεύνηση και η διπλωματία ».

Στην τελευταία θεματική ενότητα, οι ομιλήτριες, Φωτεινή Καραγεώργη, CEO της Chioci Preziosi και Αγγελική Οικονόμου, CEO της ΝΙΚΑΣ, έδωσαν μια ευαίσθητη και συγκινητική νότα στην εκδήλωση: πώς μπορεί μια γυναίκα να τα καταφέρει συνδυάζοντας την καριέρα και την οικογένεια.

Η εξισορρόπηση των δυο μεγάλων κεφαλαίων στη ζωή μιας γυναίκας απαιτεί κυρίως την υποστήριξη του συντρόφου και σε κάθε δεκαετία στη ζωής μιας γυναίκας, η «κλεψύδρα», όπως ανέφερε η κα Καραγεώργη, αναστρέφεται με τις προτεραιότητες να αλλάζουν και το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών στόχων. Η κα Οικονόμου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ισορροπία είναι αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας, προγραμματισμού και στρατηγικής, καθώς επίσης και καλών διαπραγματευτικών ικανοτήτων.

Την Εσπερίδα παρακολούθησαν 200 Επιχειρηματίες και Ανώτατα Στελέχη ενώ χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Εταιρείες EMC, ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Everyday), Holmes Place, INTERSYS (Olympus), APIVITA, 180 degrees και το nok-shop.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων του ΕΒΕΑ

H ΛΙΣΤΑ: Οι 20 πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Οι δέκα ισχυρότερες γυναίκες στις επιχειρήσεις