Η Airbnb επενδύει 13 εκατ. δολάρια σε πλατφόρμα κρατήσεων εστιατορίων

Η Airbnb επενδύει 13 εκατ. δολάρια σε πλατφόρμα κρατήσεων εστιατορίων

First Data Corporation, RSE Ventures, και Lerer Hippeau Ventures συμπληρώνουν την ομάδα των επενδυτών.

«Ποδαρικό» με επενδύσεις έκανε η Airbnb. Αναλυτικότερα η «βασίλισσα» του sharing economy ηγήθηκε γύρου χρηματοδότησης μαζί με τους from First Data Corporation, RSE Ventures και Lerer Hippeau Ventures που πραγματοποίησε η Resy και συγκέντρωσε 13 εκατ. δολάρια.

Η Resy είναι μια πλατφόρμα κρατήσεων εστιατορίων, η οποία ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2014 από τους Gary Vaynerchuk, Michael Montero και Ben Leventhal, και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κλείσουν το τραπέζι τους στα καλύτερα εστιατόρια.

Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης ένα λογισμικό στα εστιατόρια για να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους και ήδη δραστηριοποιείται σε δεκάδες πόλεις όπως Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Φραντσίσκο και 50 ακόμα αστικά κέντρα της Αμερικής.

Η Resy έχει ήδη «σηκώσει» 2 εκατ. δολάρια σε προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης το 2014.

Το τελευταίο διάστημα η Airbnb ακολουθεί μια πολύ προσεχτική στρατηγική όσον αφορά τις επενδύσεις και τις συνεργασίες τις. Και «δίνει» τα χέρια με άλλες startups που θα τη βοηθήσουν να πιάσει το στόχο της: να προσφέρει στο χρήστη, δηλαδή, μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

«Η Resy και η Airbnb μοιράζονται το ίδιο όραμα για το πώς οι για το πώς οι άνθρωποι βιώνουν τα τοπικά εστιατόρια» δήλωσε ο CEO της Resy. «Έχουμε δεσμευτεί για τη δημιουργία ενός προϊόντος που θα κάνει οποιονδήποτε να νιώσει σαν ντόπιος» προσέθεσε!

Διαβάστε ακόμα: E-table: Λανσάρει νέα υπηρεσία για τα εστιατόρια, στοχεύει σε νέες αγορές