Οι δισεκατομμυριούχοι πίσω από την εξαγορά του περιοδικού Time

Οι δισεκατομμυριούχοι πίσω από την εξαγορά του περιοδικού Time

Αλλάζει χέρια το γνωστό περιοδικό για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες.

Για 190 εκατ. ευρώ, το διάσιμο περιοδικό Time περνάει στην ιδιοκτησία του συνιδρυτή της εταιρείας Salesforce.com, Μάρκ Μπένιοφ και της συζύγου του.

Η εταιρεία που το πουλάει, η αμερικανική ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης Meredith Corporation, αναφέρει ότι οι Μπένιοφ «δε θα συμμετέχουν στις καθημερινές συζητήσεις ή στις δημοσιογραφικές αποφάσεις».

Η συμφωνία μπορεί να κλείσει και μέσα σε έναν μήνα αλλά πρέπει πρώτα να πάρει ρυθμιστική έγκριση.

Ο Μπένιοφ, ο οποίος είναι πρόεδρος, συν-διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας cloud υπολογιστών Salesforce.com, δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του σέβονται τον οργανισμό και τον διάσημο τίτλο.

marc-bennioff

«Η δύναμη του Time ήταν πάντα στην μοναδική αφήγηση για θέματα που αφορούσαν ανθρώπους και γεγονότα που μας επηρεάζουν όλους και που μας συνδέουν όλους» τουίταρε.

Η Meredith ολοκλήρωσε την αγορά της μητρικής εταιρείας Time Inc. τον Ιανουάριο και προχώρησε στην πώληση μερικών από τους πιο γνωστούς τίτλους περιοδικών λίγο αργότερα.

Ο Μπένιοφ, που σύμφωνα με το Forbes έχει αξία 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι ο τελευταίος στη λίστα μιας σειράς προσωπικοτήτων από τον τομέα της τεχνολογίας που αποκτά μια παραδοσιακή έντυπη έκδοση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος το 2013 αγόρασε την Washington Post. Πέρυσι, η χήρα του Στιβ Τζομπς, Πολίν, απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στο περιοδικό The Atlantic.