Η Γαλλία βλέπει την ανάπτυξη με τα κιάλια

Η Γαλλία βλέπει την ανάπτυξη με τα κιάλια

Αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την οικονομία ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Πιερ Μοσκοβισί, παραμένοντας όμως αισιόδοξος...

Η ανάπτυξη δεν είναι ζητούμενο μόνο για χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο, όπως η Ελλάδα, αλλά και για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γαλλία. Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Πιερ Μοσκοβισί αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2013, εκτιμώντας εφεξής μεταξύ του -0,1% και του +0,1% την μεταβολή του ΑΕΠ της χώρας, αλλά διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η χώρα έχει εξέλθει από την ύφεση.

Ωστόσο παρά την αναθεώρηση αυτή προς τα κάτω, ο υπουργός, σε ερώτηση της εφημερίδας Nice Matin, απάντησε ότι «η γαλλική οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση και έχει ξεκινήσει μια ανάκαμψη, η οποία θα πρέπει να είναι βιώσιμη, όλο και πιο ισχυρή και να δημιουργεί θέσεις εργασίας».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι αντιστράφηκε η τάση. Έπειτα από δύο τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, το τελευταίο του 2012 και το πρώτο του 2013, το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2013 θα ξαναρχίσει μια θετική ανάπτυξη», προέβλεψε ο Μοσκοβισί., επισημαίνοντας ότι «όλοι οι δείκτες βελτιώνονται, αρχίζοντας από την βιομηχανική παραγωγή».

«Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά πραγματικής ανάπτυξης εδώ και τρία χρόνια», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Πρέπει οι Γάλλοι να εγκαταλείψουν την Γαλλία για να επιτύχουν;