Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Lumia 650

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Lumia 650

Tο τελευταίο μοντέλο που θα φέρει το εμπορικό σήμα «Lumia».

Έπειτα από μια πολύ σημαντική κερδοφορία και με τις φήμες να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο, η Microsoft αποφάσισε να ανακοινώσει επίσημα την κυκλοφορία του Lumia 650, ενός smartphone στην τιμή των 199 δολαρίων, το οποίο «τρέχει» το λογισμικό των Windows 10 και απευθύνεται κυρίως στο επιχειρηματικό κοινό.

Μάλιστα, το 650 αναμένεται να είναι το τελευταίο μοντέλο που θα φέρει το εμπορικό σήμα Lumia, το οποίο απέκτησε η τεχνολογική εταιρεία με την εξαγορά της Nokia το 2013.

Το Lumia 650 διαθέτει μια οθόνη πέντε ιντσών, κάμερα οκτώ megapixel, μνήμη οκτώ GB και μια αποσπώμενη μπαταρία.

Τα δυο καλύτερα χαρακτηριστικά των Windows 10 είναι: το Windows Hello, η δυνατότητα ξεκλειδώματος του κινητού με την αναγνώριση του προσώπου και το Continuum, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να συνδέσει το κινητό του σε ένα monitor και να το χρησιμοποιεί σαν έναν υπολογιστή.

Σημειώνεται ότι η Microsoft πούλησε 4,5 εκατ. συσκευές Lumia τους τρεις τελευταίους μήνες, ενώ η Apple πούλησε 75 εκατ. iPhones την ανάλογη περίοδο. Στα πέντε χρόνια κυκλοφορίας του, η σειρά του Lumia έχει καταφέρει να πουλήσει μόνο 110 εκατ. συσκευές, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Η Microsoft έχει «κολλήσει» με το επιχειρηματικό τηλέφωνο των Windows για μεγάλο χρονικό διάστημα – από πλευρά τους, οι προγραμματιστές επιλέγουν να δημιουργήσουν εφαρμογές για τις πιο προσοδοφόρες πλατφόρμες της Apple (iOS) και της Google (Android), παρά να δίνουν στο κοινό ένα παραπάνω λόγο να μην αγοράζουν τα smartphone της Microsoft.

Παρ’ όλα αυτά, τα Windows 10 Mobile παρουσιάζουν ακόμη μερικά σημάδια ζωής με εταιρείες όπως η Uber, η οποία βοήθησε τη Microsoft να καταργήσει την εφαρμογή «Gap». Τη Δευτέρα, η Hulu μια εταιρεία που υποστηρίζει υπηρεσίες streaming, ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή που θα λειτουργεί σε υπολογιστές με λογισμικό Windows 10, τάμπλετς και smartphones.

Ακόμη, η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει ένα νέο κινητό τηλέφωνο, με νέο εμπορικό σήμα, υπό την επιτήρηση του Panos Panay, του Αντιπροέδρου του Surface Computing, το οποίο θα «ταρακουνίσει» την αγορά ακόμη και τις πωλήσεις της Apple.