Η «βοήθεια» του Samsung Galaxy Note 7 στην Apple σε αριθμούς

Η «βοήθεια» του Samsung Galaxy Note 7 στην Apple σε αριθμούς
epa05603133 (FILE) A file picture dated 16 September 2016 shows a new iPhone 7 smartphone on display at the Apple Store in Sydney, Australia. According to a report on 25 October 2016, Apple's quarterly revenue dropped by 9 percent from the previous year to 46.9 billion US dollars. EPA/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo:

Η μεγάλη ώθηση των iPhone στην αγορά των έξυπνων κινητών μετά από το πρόβλημα με το τελευταίο μοντέλο της Samsung.

Τα ισχυρότερα αποτελέσματα στις πωλήσεις των δύο τελευταίων ετών σημείωσε η Apple στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο ως τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Kantar Worldpanel ComTech.

Πιο συγκεκριμένα, τα κινητά με λογισμικό iOS αφορούσαν το 40,5% όλων των πωλήσεων smartphones στη χώρα το τρίμηνο αυτό, σημειώνοντας αύξηση 33% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πρόκειται, έτσι, για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση πωλήσεων τα τελευταία δύο χρόνια – και πιο συγκεκριμένα από το τρίμηνο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου 2015.

Πάντως, εντός των ΗΠΑ, οι συσκευές με λογισμικό Android εξακολουθούν να κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, καλύπτοντας το 58%.

Σημαντικό ρόλο στη μεγάλη άνοδο των πωλήσεων της Apple έπαιξε η υπόθεση του Galaxy Note 7. Όταν τον περασμένο Αύγουστο κυκλοφορούσε το νέο κινητό, η Samsung στόχευε να κρατήσει μακριά από το επερχόμενο iPhone 7 πολλούς από τους πελάτες που σκόπευαν να αγοράσουν νέο smartphone. Όμως η υπόθεση με την ανάφλεξη της μπαταρίας που οδήγησε στην απόσυρση του μοντέλου έκανε τα iPhone να κερδίσουν σημαντικό έδαφος.

Πάντως δεν είναι μόνο η υπόθεση του Note 7 που ανέβασε τις πωλήσεις των iPhone. Στην έρευνά του το Kantar Worldpanel ComTech σημειώνει ότι το iPhone 7 αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές στους καταναλωτές, αποδεικνύοντας μάλιστα ότι το στοίχημα της αφαίρεσης της υποδοχής για ακουστικά δεν αποδείχθηκε μοιραίο.

Εκτός από τη Samsung και την Apple, η έρευνα περιλαμβάνει και το νέο κινητό που σχεδίασε και ανέπτυξε εξ ολοκλήρου η Google, το Pixel. Στη χρονική περίοδο των τριών μηνών ως τον Οκτώβριο, το κινητό της Google κατείχε μερίδιο 0,5% επί των συνολικών πωλήσεων smartphones στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη επίδοση κατατάσσει την Google στην ίδια κατηγορία με άλλους διάσημους κατασκευαστές κινητών, όπως την κινεζική Huawei.

Διαβάστε ακόμη: «Εκτός έδρας» νίκη της Samsung κατά της Apple