Η Βόρεια Κορέα θα κλείσει το κέντρο πυρηνικών δοκιμών της στις 23-25 Μαΐου

Η Βόρεια Κορέα θα κλείσει το κέντρο πυρηνικών δοκιμών της στις 23-25 Μαΐου
epa06412015 South Korean people watch a TV news broadcast reporting on North Korean leader Kim Jong-Un's New Year's address, at a station in Seoul, South Korea, 01 January 2018. In a televised New Year's speech, the North Korean leader commented on the North's nuclear progress, media reported. EPA/JEON HEON-KYUN

Πρόκειται για μια βαθιά συμβολική κίνηση καλής θέλησης από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ ενόψει της συνάντησης του Κιμ Γιονγκ-ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Βόρεια Κορέα λαμβάνει μέτρα για το κλείσιμο του κέντρου πυρηνικών δοκιμών της και θα διοργανώσει ειδική τελετή για την καταστροφή του στις 23 με 25 Μαΐου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Πρόκειται για μια βαθιά συμβολική κίνηση καλής θέλησης από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ ενόψει της συνάντησης του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη.

Η καταστροφή του χώρου δόκιμων θα περιλαμβάνει κατάρρευση των σηράγγων με ανατινάξεις, σφράγιση των εισόδν και απομάκρυνση άλλων εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το KCNA.

Η Πιονγκγιάνγκ θα προσκαλέσει δημοσιογράφους από τις ΗΠΑ, την Νότια Κορέα, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βρετανία για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters