Ιδού πώς ο Τραμπ σχεδιάζει να διαχωριστεί από την επιχειρηματική αυτοκρατορία του

Ιδού πώς ο Τραμπ σχεδιάζει να διαχωριστεί από την επιχειρηματική αυτοκρατορία του
Photo:

Η μεγάλη περιουσία του νέου Αμερικανού προέδρου και οι πιέσεις να ξεκαθαρίσει τα πράγματα πριν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου. 

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να διαχωρίσει τον εαυτό του από την παγκόσμια επιχειρηματική αυτοκρατορία του, μεταφέροντας όλα τα στοιχεία ενεργητικού σε ένα καταπίστευμα και βάζοντας στο τιμόνι του τους δυο υιούς του, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ.

Ο Τραμπ σχεδιάζει επίσης να προσλάβει σύμβουλο επί δεοντολογικών θεμάτων.

Συνολικά, ο Τραμπ αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αποφύγει αναπόφευκτα ερωτήματα ως προς μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των επιχειρήσεών του και του προεδρικού αξιώματος, αν και ο δικηγόρος του επέμεινε ότι κάτι τέτοιο δεν απαιτείται. Ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, έχει δεχθεί πιέσεις να προβεί σε αυτά τα βήματα προτού περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ κατέχει μια ποικιλία γηπέδων γκολφ και ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο. Ο δικηγόρος, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι όλα τα έσοδα που θα προκύπτουν για τα ξενοδοχεία του Τραμπ από ξένες κυβερνήσεις θα δωρίζονται στο υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ θα παραιτηθεί από όλες τις θέσεις που κατέχει σε οντότητες του Trump Organization και η κόρη του Ιβάνκα δεν θα έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στη διοίκηση του ομίλου.

Η Ιβάνκα Τραμπ είναι σύζυγος του Τζάρεντ Κούσνερ, τον οποίο ο Τραμπ διόρισε σε ανώτερη επιτελική θέση στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Trump Organization δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε νέα συμφωνία για όσο διάστημα ο Τραμπ θα είναι πρόεδρος τον ΗΠΑ.

Δεδομένου ότι ο Τραμπ πούλησε όλες τις μετοχές του πέρυσι, το καταπίστευμα του Τραμπ θα διαθέτει μόνο στοιχεία ενεργητικού σε ρευστό και επιχειρηματικά λειτουργικά στοιχεία ενεργητικού, ανέφερε ο δικηγόρος.

Στην ίδρυση του καταπιστεύματος, ο Τραμπ βοηθήθηκε από τον δικηγόρο Φρεντ Φίλντινγκ, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος άλλων Ρεπουμπλικανών προέδρων στο παρελθόν.