Instagram Stories: Το νέο online «κατάστημα»

Instagram Stories: Το νέο online «κατάστημα»
BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 27: In this photo illustration the logo of Instagram is displayed on a smartphone on September 27, 2016 in Berlin, Germany. (Photo Illustration by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images) Photo:

Με το πάτημα ενός κουμπιού, οι χρήστες του Instagram θα μπορούν πλέον να «αγοράσουν» τα stories των αγαπημένων τους εταιρειών.

Πλέον, οι χρήστες του Instagram δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν στο διαδίκτυο για ώρες τα προϊόντα που βλέπουν στα stories των αγαπημένων τους εταιρειών.

Από την Τρίτη, οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν tag τα προϊόντα που εμφανίζονται στα stories τους στο Instagram και να προσθέτουν έναν σύνδεσμο για να μπορούν οι χρήστες να αγοράζουν κατ’ ευθείαν τα εικονιζόμενα προϊόντα από το site της εταιρείας τους. Προς το παρόν, ανάμεσα σε αυτούς που χρησιμοποιούν αυτή τη νέα υπηρεσία είναι η Adidas και η Louis Vuitton.

Οι χρήστες του Instagram πατώντας το εικονίδιο της τσάντας για ψώνια στο story, βρίσκουν περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν και μπορούν να το αγοράσουν, χωρίς καν να χρειαστεί να βγουν από την εφαρμογή.

Αν και η υπηρεσία «κάνε κλικ για να αγοράσεις το προϊόν» είναι διαθέσιμο εδώ και καιρό στις παραδοσιακές δημοσιεύσεις του Instagram, η τοποθέτησή του και στα stories, είναι ένας τρόπος για τις μεγάλες εταιρείες να δώσουν μια ώθηση στις πωλήσεις τους, καθώς ο αριθμός των όσων βλέπουν τα stories των εταιρειών καθημερινά ανέρχεται σε χιλιάδες. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Instagram, 800 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή καθημερινά, και από αυτούς, τα 300 εκατομμύρια παρακολουθούν τα stories της εφαρμογής.

Η χρήση συνδέσμων για την αγορά προϊόντων είναι δωρεάν για τις εταιρείες- τουλάχιστον προς το παρόν. Μάλιστα, αυτή η νέα υπηρεσία θα μπορούσε να είναι και ένας τρόπος για το Facebook να προβάλει προϊόντα σε ένα κοινό που πλέον παρακολουθεί λιγότερη τηλεόραση και επομένως οι διαφημίσεις στο παραδοσιακό μέσο δεν έχουν πια τόσο νόημα.

Το Instagram, όμως, δεν είναι το μόνο που επεκτείνει τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων στο χώρο των κοινωνικών δικτύων. Το Snapchat, σύμφωνα με αναφορές νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τεστάρει διαφημίσεις προϊόντων εντός της εφαρμογής, που μπορούν να αγοραστούν κατ’ ευθείαν.