Instagram + Βίντεο = Λιγότερο Instagram

Instagram + Βίντεο = Λιγότερο Instagram
Photo:

Οι επενδυτές του Facebook δεν φάνηκαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τη νέα στροφή του Instagram.

Δεκατέσσερις μήνες μετά την εξαγορά του από το Facebook, το Instagram απέκτησε τη δική του δυνατότητα λήψης βίντεο, προσαρμοσμένη σε πολλά από τα κλασσικά του χαρακτηριστικά.

Οι επενδυτές, από την πλευρά τους, αντέδρασαν μουδιασμένα μιας και η νέα δυνατότητα του Instagram δεν απέδωσε τους αναμενόμενους χρηματιστηριακούς καρπούς.

Να πως λειτουργεί η νέα έκδοση του Instagram (για Android και iOS):

Πατώντας το κεντρικό μπλε εικονίδιο λήψης φωτογραφίας βλέπουμε ένα νέο εικονίδιο στα δεξιά που απεικονίζει μια κινηματογραφική κάμερα. Όταν το επιλέγουμε, η εφαρμογή μπαίνει σε λειτουργία βιντεοσκόπησης. Κάθε βίντεο που τραβάμε μπορεί να έχει διάρκεια από 3 μέχρι 15 δευτερόλεπτα (το Vine επιτρέπει καταγραφή μέχρι 6 δευτερόλεπτα) καθιστώντας τη, κατά τον CEO του Instagram Kevin Systrom, μια «καλλιτεχνική επιλογή».

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 13 διαφορετικά φίλτρα. Για όποιον έχει iPhone 4S ή iPhone 5, το Instagram έχει υλοποιήσει την επιλογή «Cinema», η οποία δίνει τη δυνατότητα σταθεροποίησης της εικόνας.

Διαβάστε: Η ελληνική ιστορία σε ένα application

Οι συσκευές που υποστηρίζονται από την τελευταία έκδοση του Instagram είναι οι : iPhone 3GS ή νεότερο που τρέχουν iOS 5.0 ή νεότερο και όσες τρέχουν Android 4.1 ή νεότερο.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως ακόμα κι αν κάποια συσκευή δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι πιθανό να μπορεί να δει τουλάχιστον τα βίντεο που ανεβάζουν άλλοι.

Οι πολύμηνες φήμες της νέας αναβάθμισης των υπηρεσιών του Instragram και η προηγούμενη επέκταση του Twitter στο χώρο του βίντεο με το Vine, προετοίμασαν το έδαφος. Μένει να αποδειχθεί ότι και οι επενδυτές θα αγκαλιάσουν αυτό το νέο εγχείρημα όπως έκανε και ο Systrom.