Υπάρχει μια εταιρεία που φέρνει τον γιατρό στη πόρτα σας όποτε τον χρειαστείτε

Υπάρχει μια εταιρεία που φέρνει τον γιατρό στη πόρτα σας όποτε τον χρειαστείτε

Η knok σήκωσε 300 χιλιάδες λίρες και υπόσχεται να φέρνει στο σπίτι σας όποιον γιατρό χρειάζεστε, όσο εύκολα καλείτε ταξί. 

Η πορτογαλική startup knok healthcare μόλις ανακοίνωσε την ολοκλήρωση χρηματοδότησης ύψους 300 χιλιάδων λιρών σε γύρο χρηματοδότησης που ηγήθηκε η Mustard Seed του Λονδίνου, με στόχο να αναπτύξει τις υπηρεσίες της τόσο στη Πορτογαλία όσο και σε άλλες χώρες.

Η ιδιωτική πλατφόρμα υγείας τύπου Uber δίνει στους πελάτες πρόσβαση σε «on demand» και «in person» ιατρική υποστήριξη, όπου και όποτε εκείνοι το έχουν ανάγκη.

Ο CEO της εταιρείας José Bastos δήλωσε: «Είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας για παροχή υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένης και οικονομικά προσιτής υγειονομικής περίθαλψης, ενώ επίσης παρέχουμε μια πηγή πρόσθετης αποζημίωσης για τους ειδικευόμενους γιατρούς που συχνά δεν αμείβονται καλά».

Η Henry Wigan, investment director της Mustard Seed τόνισε: «Αν έχουμε μια συναρπαστική επενδυτική ευκαιρία μπροστά μας που δημιουργεί θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, τη θέλουμε!».

Η πλατφόρμα του knok ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 και προσφέρει αξιόπιστες και ταυτόχρονα προσιτές υπηρεσίες χρεώνοντας 49 ευρώ για ραντεβού με γενικούς ιατρούς και ειδικευμένους γιατρούς στην Πορτογαλία γενική πρακτική και εξειδικευμένες συναντήσεις στην Πορτογαλία.

Η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη που είχε 15% μέση εβδομαδιαία αύξηση τους τελευταίους 10 μήνες, ενώ τον Μάιο θεωρήθηκε μια απ’ τις καλύτερες startup για να επενδύσει κανείς σύμφωνα με το Global Investment Forum.