WSJ: H Microsoft «κλειδώνει» με συνδρομή το νέο Call of Duty – Έσοδα πάνω από 30 δισ. δολάρια

WSJ: H Microsoft «κλειδώνει» με συνδρομή το νέο Call of Duty – Έσοδα πάνω από 30 δισ. δολάρια
ANKARA, TURKIYE - FEBRUARY 10: In this photo illustration logo of “Microsoft� is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen displaying "Activision Blizzard" in Ankara, Turkiye on February 10, 2022. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft, Game Pass, κοστίζει 9,99 έως 16,99 δολάρια το μήνα.

Η Microsoft σχεδιάζει μια σημαντική ανατροπή της στρατηγικής της για τις πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών, κυκλοφορώντας την επόμενη δόση του Call of Duty στη συνδρομητική της υπηρεσία, μετέδωσε την Παρασκευή η Wall Street Journal.

Τα σχέδια, τα οποία σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη αλλαγή στο τμήμα παιχνιδιών της Microsoft από τότε που έκλεισε την εξαγορά της Activision Blizzard αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να ανακοινωθούν στην ετήσια παρουσίαση του Xbox της εταιρείας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το Call of Duty είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ψυχαγωγικά παιχνίδια που έχουν υπάρξει ποτέ, με έσοδα που ξεπερνούν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Activision, η οποία το κατασκευάζει, κυκλοφορεί εδώ και καιρό νέες εκδόσεις ετησίως, πουλώντας κατά μέσο όρο περίπου 25 εκατομμύρια αντίτυπα, τα οποία τα τελευταία χρόνια πωλούνται για περίπου 70 δολάρια το καθένα.

Μια εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει σε επίσημο αίτημα της WSJ.

Πριν από τη συμφωνία με τη Microsoft πέρυσι, η Activision ήταν απρόθυμη να υιοθετήσει πλήρως τα συνδρομητικά μοντέλα για ένα παιχνίδι που εξακολουθεί να προσελκύει μια υψηλή τιμή. Η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft, Game Pass, κοστίζει 9,99 έως 16,99 δολάρια το μήνα και παρέχει πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια από τη Microsoft και δεκάδες άλλες εταιρείες.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι, με το νέο σχέδιο της Microsoft, ο κόσμος θα μπορούσε τελικά να πληρώσει στη Microsoft λιγότερα για το νέο Call of Duty από όσα θα έβγαζε με την παραδοσιακή προσέγγιση. Η ελπίδα του τεχνολογικού γίγαντα είναι ότι, αντίθετα, θα προσελκύσει νέους χρήστες στο Game Pass, οι οποίοι θα καταλήξουν να την πληρώνουν περισσότερο μακροπρόθεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal