Ιταλία: Βουτιά θανάτου για λεωφορείο

Ιταλία: Βουτιά θανάτου για λεωφορείο

Συνολικά 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν.

 

Στην Νάπολη της Ιταλίας υπεραστικό λεωφορείο παρέκκλινε από την πορεία του και έπεσε από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων, με αποτέλεσμα 38 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA επικαλούμενο αναφορές των αξιωματούχων της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Φωτογραφία: Reuters

Δέκα άτομα μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το δυστύχημα συνέβη δυτικά της Νάπολης, μεταξύ της Μοντεφόρτε Ιρπίνο και του Μπαγιάνο.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το λεωφορείο δεν κατάφερε να επιβραδύνει όταν έπεσε σε μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με πολλά αυτοκίνητα και στη συνέχεια να πέσει από ύψος 30 μέτρων. Το πρακτορείο ANSA αναφέρει πως υπάρχουν υποψίες για πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.

Η εισαγγελία της πόλης Αβελίνο άρχισε έρευνα για τις κατηγορίες σειράς ανθρωποκτονιών εξ αμελείας, χωρίς να έχει αποστείλει, ακόμη, καμία κλήση σε απολογία.

Οι επιβάτες ήταν όλοι τους φίλοι και επέστρεφαν από τριήμερες διακοπές στην περιοχή του Μπενεβέντο, σε τόπο προσκυνήματος κοντά στην Νάπολη.

Πριν πέσει στην χαράδρα, το λεωφορείο που ήταν ουσιαστικά εκτός ελέγχου, συγκρούσθηκε με σειρά αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη οδογέφυρα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη (στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά τροχαία) λόγω της μεγάλης κλήσης του παρουσιάζει, σε απότομη κατηφόρα.

Σε ένδειξη πένθους ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Ακρόπολη. Στις 12.00 θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Τελευταία Ενημέρωση: 11:26