Κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

Κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research
Κάλπη με ψήφους για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, στο 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας.. ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Δύο μήνες μετά τις εκλογές το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος φτάνει το 18,4%. Στο 14,9% η ΝΔ.

Μεγάλη είναι η φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνηση δύο μόλις μήνες μετά από τον εκλογικό της θρίαμβο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην περίπτωση που γίνονταν σήμερα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε ένα ποσοστό της τάξης του 18,4% και η ΝΔ 14,9%, ενώ στη Βουλή θα κατάφερναν να μπουν πέντε κόμματα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,6%, και ακολουθούν: Το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 4,4%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι ΑΝΕΛ με 2,1%.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης ξεχωρίζουν, επίσης, το 40% των πολιτών το οποίο επιλέγει να κρατά αποστάσεις από τα κόμματα και η πεποίθηση που φαίνεται να παγιώνεται στους πολίτες ότι η λύση του πολιτικού αδιεξόδου είναι ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης.

Είναι δε ενδεικτικό ότι το 15,9% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ ένας στους πέντε (18,2%) προτίθεται να επιλέξει την αποχή.