Καθοδόν ο «Ιπποκράτης» για τα παιδιά που τον χρειάζονται

Καθοδόν ο «Ιπποκράτης» για τα παιδιά που τον χρειάζονται

Συνεχίζεται και για το 2014  το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου παροχής προληπτικής ιατρικής σε παιδιά 9 γεωγραφικών περιφερειών της Ελλάδας.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου στην Αίγλη Ζαππείου δόθηκε η εκκίνηση του νέου «οδοιπορικού» του κινητού πολυϊατρείου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ιπποκράτης», που φιλοδοξεί το 2014 να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής 20.000 παιδιών στην Ελλάδα.

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Τη δράση του «Ιπποκράτη» θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.

Το «ταξίδι» θα διαρκέσει έως τους πρώτους μήνες του 2015. Στο διάστημα αυτό, οι μονάδες θα επισκεφθούν 9 γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως Πελοπόννησος, Αττική, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Θράκη και Κεντρική Ελλάδα, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε περισσότερα από 20.000 παιδιά.

Το 2013, το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατάφερε να φτάσει τον πολύτιμο στόχο του και κάλυψε τις ανάγκες προληπτικής ιατρικής σε περισσότερα από 18.000 παιδιά και 34.000 ιατρικές εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2013 έχουν συνολικά εξεταστεί 41.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Κινητήριος δύναμη και της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

1/4

Διαβάστε ακόμα:

50 φωτογραφίες που σου δείχνουν τι σημαίνει ζωή

Το πρώτο κατάστημα της ActionAid ανοίγει στην Ελλάδα

Πιο λίγα και πιο φτωχά τα παιδιά στην Ελλάδα του 2014